Lansări de carte

Scriitorul, pictorul și profesorul Alexandru Plăcintă a lansat cartea „Poveștile bunicului Alexandru”

O carte intitulată „Poveștile bunicului Alexandru”, semnată de scriitorul, pictorul și profesorul Alexandru Plăcintă, a fost lansată recent la Biblioteca Națională, informează MOLDPRES.

Apărută la o editură din București, antologia cuprinde 30 de povești, scrise de autor timp de zece ani.

Alexandru Plăcintă a menționat că ”Sunt adăugate 12 povești noi. ”Povestea privighetorii Dafi”, din volumul ”Povești”, a fost pusă în scenă, în anul 2015, de către actorii Teatrului de revistă ”Ginta Latină” din Chișinău” și prezentată de elevi la Festivalul Internațional de Teatru și Măști de la Vălenii de Munte, România, obținând Marele Premiu”, a precizat autorul.

Alexandru Plăcintă s-a născut pe 7 mai 1951 în satul Semeni, raionul Ungheni. După absolvirea Universității de Stat din Moldova, a îmbinat munca pedagogică cu studierea picturii și desenului artistic. Este autorul cărților: ”Dragostea și bunătatea schimbă lumea”, ”Răsunet neîntrerupt”, ”Soarele ne e prieten”, ”În brațele universului” ș.a. Este pictor și multe din cărțile sale sunt ilustrate de autor. Autorul antologiei este redactor-șef pentru Republica Moldova al portalului Literatură pentru Copii.

Related Posts

Leave a Reply