Cultural Noutăți

A fost anunțat programul festivalului de muzică clasică în aer liber ,,DescOperă”, Butuceni, Orheiul Vechi

În perioada 15-17 iunie, la Butuceni, Orheiul Vechi, va avea loc cea de-a treia ediție a Festivalului de muzică clasică în aer liber ,,DescOperă”, la care sunt așteptați oaspeți atât din întreaga țară, cât și de peste hotare, pentru a se delecta cu muzică clasică într-un spațiu rustic, amfiteatrul peisagistic al Rezervației cultural-naturale „Orheiul Vechi”.

Conform programului în prima seară va debuta cu faimoasa lucrare a compozitorului german Carl Orff, monumentala cantată scenică ,,Carmina Burana”, cu artiștii Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, în frunte cu soprana Tatiana Costiuc și tenorul Sorin Lupu (România), fiind acompaniați de Capela Corală ,,Doina”. Celebra operă în patru acte ,,Nabucco” de Giuseppe Verdi va fi jucată în a doua seară de către artiștii Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, în regia lui Andrea Battistini (Italia). Festivalul se va încheia cu o seară de vals – ,,Pe valurile Răutului”, oferită de Orchestra simfonică a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, în care vor răsuna mai multe piese din opera lui Johann Strauss. Începutul spectacolelor ora 19:00.

Menționăm că în acest an evenimentul face parte din campania de promovare a Republicii Moldovei ca destinație turistică – „Fii Oaspetele Nostru” și este organizat sub egida brandului turistic de țară ,,Pomul Vieții” și a brandului național ,,Vinul Moldovei”.

Biletele sunt disponibile online pe iticket.md. De asemenea, acestea pot fi procurate și de la casele Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, ale Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, ale Palatului Național „Nicolae Sulac” și ale Info-centrului Butuceni, Orheiul Vechi.

Related Posts

Leave a Reply