Noutăți

A fost lansată campania de promovare a bibliotecilor publice „E biblioteca mea!”

S-a lansat campania de promovare a bibliotecilor publice „E biblioteca mea!”. Scopul campaniei constă în promovarea inovațiilor și schimbărilor care au avut loc în bibliotecile publice din Republica Moldova pe parcursul ultimilor ani.

Pe parcursul ultimilor ani, 1.070 de biblioteci publice au aderat la rețeaua Novateca, fiind înzestrate cu echipament modern (peste 4.000 de calculatoare și tablete, 19 seturi de robotică și 3 ateliere de producție la scară mică FabLab). Totodată, peste 1.500 de bibliotecari au fost instruiți la cele 38 de Centre Naționale și Regionale de Formare Profesională, beneficiind de cursuri de educație formală, non-formală și informală.

Programul Novateca este parte a Inițiativei „Global Libraries”, care are ca scop facilitarea accesului publicului la tehnologii informaționale și de comunicare prin intermediul bibliotecilor din țară.

La eveniment au mai participat: Evan Tracz, directorul programului Novateca; Claudia Balaban, directorul Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă”; reprezentanții autorităților publice locale, ai societății civile și bibliotecari.

Related Posts

Leave a Reply