Cultural Noutăți

La Biblioteca Națională s-a inaugurat expoziția-eveniment „Consiliul Europei ‒ R. Moldova: realizări și priorități”

Biblioteca Națională în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Reprezentanța Permanentă a Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei a inaugurat astăzi expoziția-eveniment „Consiliul Europei ‒ R. Moldova: realizări și priorități”, informează MOLDPRES.

Manifestarea a fost deschisă cu imnul Uniunii Europene ”Odă bucuriei”, interpretat de către cvartetul Bibliotecii Naționale: Veronica Văluță-Bantaș, Tatiana Gheiceanu, Diana Silvestru și Irina Savin.

În alocuțiunea sa, directorul instituției, Elena Pintilei a menționat că evenimentul este organizat în contextul marcării a 23 de ani de la acceptarea Republicii Moldova în familia Consiliului Europei (CoE). Potrivit sursei citate, expoziția cuprinde publicații și documente din colecţia Centrului Pro-European de Servicii și Comunicare (CPESC) din cadrul BNRM, dedicate CoE, cooperării cu Republica Moldova, programelor comune CoE – UE. Totodată, un loc aparte în cadrul expoziţiei este rezervat unei donații de cărți și documente, oferite de către Reprezentanța Permanentă a Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei, în persoana Ambasadorului Corina Călugăru.

 

În context, Eva Gutjahr, șefa interimară a Oficiului Consiliului Europei în R. Moldova a menționat că în prezent, CoE implementează în țara noastră mai multe proiecte importante.

Republica Moldova a devenit membru al Consiliului Europei la 13 iulie 1995.

Related Posts

Leave a Reply