Noutăți

Chişinău. Peste 10.000 de titluri în limbile română, rusă și engleză în noua librărie-concept Cărturești

Cărturești a deschis astăzi prima librărie-concept în Republica Moldova, la Chișinău, în parteneriat cu Editura Prut. Cărturești Chișinău își așteaptă cititorii la etajul trei al centrului comercial Shopping Malldova, într-un spațiu de 400 de metri pătrați dedicat lecturii, întâlnirilor și explorării culturale. Peste 10.000 de titluri în limbile română, rusă și engleză sunt găzduite la raft alături de albume de muzică, filme, obiecte de decor, accesorii de papetărie, jocuri și jucării, ceaiuri de specialitate și gadgeturi pentru cititori, transmit reprezentanţii pe blog.carturesti.ro

Primii 2500 de clienți vor primi o carte cadou, la alegere dintr-o selecție specială. O mie de magneți cadou în ediție limitată Cărturești cu mesajul „În această casă se citește” își așteaptă și ei cititorii. Iar pentru copiii care vor trece pragul librăriei sunt pregătite 1000 de fidget spinnere cadou.

În România, deschiderea din Chișinău este marcată în librăria Cărturești Verona printr-un raft special dedicat literaturii contemporane din Moldova, Raftul scriitorilor basarabeni, care include titluri de Grigore Vieru, Leo Butnaru, Tatiana Țîbuleac, Dumitru Crudu și alți autori îndrăgiți atât de cititorii din Republica Moldova, cât și de cei din România.

Șerban Radu, cofondator Cărturești: “Suntem onorați să deschidem primul capitol Cărturești din afara României în Republica Moldova, o țară de care suntem legați prin istorie, oameni, limbă și literatură. Întâlnirea cu cititorii din Chișinău ne entuziasmează și ne provoacă-sperăm să construim împreună o librărie vie, mereu aproape de comunitate, o oază de inspirație în mijlocul orașului. Oferta din Cărturești Chișinău este gândită să reflecte această colaborare cu comunitatea locală: feedbackul primit va reconfigura continuu librăria. Vom lucra în acest sens cu furnizori locali din zona editorială și creativă și ne propunem ca deschiderea din Moldova să aibă efecte și dincolo de Prut printr-o o mai bună reprezentare a autorilor moldoveni în România. Nu în ultimul rând, ne bucurăm să avem Editura Prut Internațional ca partener în acest nou proiect Cărturești și sperăm ca librăria deschisă acum să fie urmată de altele.”

Deschiderea de la finalul lui august va fi urmată în septembrie de un eveniment special Cărturești Chișinău, care va fi anunțat pe conturile de social media ale librăriei.

Cărturești este prima librărie-concept din România, deschisă la finalul lui 2000 și dedicată unei noi experienţe de cumpărare și promovare a cărţii şi a produselor culturale. Devenit cel mai important lanț de librării de pe piața din România, Cărturești are în prezent 30 de spații care redefinesc ideea de librărie. Printre librăriile flagship ale brandului se numără Cărturești Carusel, inclusă în topul The Telegraph al celor mai frumoase librării din lume, Cărturești Verona, cel mai mare spațiu dedicat lecturii și ofertei de carte din București sau Cărturești Modul, o librărie de cultură vizuală care aduce în plus o grădină interioară, o galerie de artă contemporană și o cafenea.

Editura Prut, fondată în 1992, este lider pe piața din Republica Moldova la capitolul carte pentru copii și manuale școlare.
Anual, la Prut apar peste 200 de titluri-manuale și auxiliare didactice, literatură pentru copii și adolescenți (carte educativă, cărți interactive, cărți de colorat, cu sunete, tematice, enciclopedii, dicționare, culegeri de poezie, proză, teatru), lucrări ale autorilor clasici și contemporani, cărți de interviuri/dialoguri cu personalități notorii din domeniul culturii și științei, albume, ghiduri (turistice) etc. Editura deține patru diplome internaționale în domeniul cărții pentru copii (fostele premii „Andersen), pe lângă numeroasele distincții și premii la saloanele și târgurile de carte din țară și de peste hotare.

Related Posts

Leave a Reply