Cultural Noutăți

În incinta Muzeului de Istorie a orașului Chișinău va avea loc expoziția de pictură și grafică a artistei Alla RUSU cu genericul ,,De la Roma la Chișinău”

În incinta Muzeului de Istorie a orașului Chișinău, între 21 ianuarie – 04 februarie 2021, va avea loc expoziția de pictură și grafică a artistei Alla RUSU cu genericul ,,De la Roma la Chișinău”

Această expoziție își propune să marcheze personalitatea și activitatea de creație desfășurată la Paris și adusă în atenția publicului la locul de baștină.
Tinerețea petrecută la Chișinău, apoi – Tallinn, București, Paris: Alla Rusu și creația sa s-au maturizat într-o lume nouă. De altfel, însuși darul său, potențat de la natură cu mult curaj și temperament puternic, a aspirat spre o expresie liberă. Motivul de bază al artistei este orașul, fantomele sale, ritmurile acestuia, armoniile lui cromatice, registrele-i asociative. Ca orice creator veritabil, ea nu rămâne prizoniera unui singur gen, totuși, arta ei se împlinește, plenar și îndeosebi, în spațiul afectiv și plastic al urbei: portret, natură statică, scenă din viața cotidiană.

Imaginile-amintiri parcă pulsează pe suportul pictural, stimulând apariția unor câmpuri asociative complicate și încântătoare.În cadrul expoziției, iubitorii de frumos vor avea posibilitatea să admire, prin prisma viziunii individuale și profunde a artistei, cum imaginarul trece în albia viziunii realiste și se materializează în imagini misterioase și peisaje urbanistice, care reprezintă de fapt, habitatul sufletului creator al artistei. Vernisajul expoziției va avea lor în data de 21 ianuarie 2021, la ora 15:00. Organizatorii evenimentului – Muzeul de Istorie a orașului Chișinău sub egida Direcției Cultură a Consiliului municipal Chișinău. Alte detalii pe pagina evenimentului.

Related Posts

Leave a Reply