Bloguri literare Maxime și cugetări

Citate îndrăgite de Irina Binder, autoarea celebrei cărţi „Fluturi”

Irina Binder este o tânără scriitoare din România, autoare a celebrei cărţi „Fluturi”. Născută în Braşov, Irina a descoperit pasiunea pentru scris în copilărie, când a început să ţină un jurnal personal pe care îl completa cu poezii, sfaturi şi gânduri. Lansate încă în 2012, primele sale două volume din trilogia „Fluturi” sunt în continuare în topul celor mai vândute cărţi la nivel naţional. Am făcut şi noi o colecţie de citate, inspiraţi fiind de blogul autoarei www.irinab.com.

1. Sunt o forţă- şi nu mă voi irosi plângându-mi de milă.

2. Cerul ne oferă cel mai bun exemplu… că după fiecare furtună, soarele ne va mângâia din nou şi că, dincolo de nori, este lumină, este căldură, este speranţă. Toate grijile noastre, toate temerile şi toate dezamăgirile sunt doar niste nori trecători pe cerul nostru. Soarele, lumina şi căldura nu ni le poate lua nimeni.

3. În viaţă întâlneşti oameni care, atunci când ai un moment vulnerabil, profită la maxim de slăbiciunea ta. Dar există şi oameni care îţi arată preţuire şi suport-şi, culmea, aceştia sunt tocmai aceia de la care ai cele mai puţine aşteptări.

4. E-atâta nepăsare între noi… Și-atâtea lacrimi ce nu se împart la doi. Și e atâta teamă de eșec, încât nu știu ce vreau să fac… Să stau? Să plec?

5. Când eram mică, tata mi-a spus că sufletul meu este un castel. Că indiferent de luptele care se dau înafara lui, eu trebuie să păstrez interiorul frumos şi curat. Să nu îl aglomerez cu lucruri inutile şi să nu primesc pe oricine înăuntru.

6. Am prieteni buni şi chiar foarte buni. Totuşi, cel mai bun confident îmi este Dumnezeu.

7. Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.

8. Unii oameni intră în viața noastră neinvitați, nedoriți, ca mai apoi să devină universul nostru.

9. Ce abundenţă de lucruri, de lux, de confort, de de toate în jur! Şi totuşi, câtă sărăcie!

10. Un suflet singur trăieşte bucuriile pe jumătate, iar durerile dublu.

11. Iubire ar fi destulă, dar nu are loc printre atâtea orgolii înghesuite.

12. Pentru mine toţi oamenii sunt egali, iar diferenţa o face doar caracterul. Atât.

13. Azi poţi fi cel mai fericit om de pe Pământ, convins că ai totul şi că trăieşti o viaţă perfectă şi frumoasă. Eşti sigur pe viitorul tău, pe visele tale şi pe oamenii de lângă tine. Dar e nevoie doar de o clipă, pentru ca întreg universul tău să se prăbuşească.

14. Lasă lucrurile să se întâmple, trăiește-ți viața cu bune și cu rele, cu lacrimi și cu zâmbete, cu tot ce îți oferă, pentru că toate au un rost. Iubește și lasă-te iubită, iartă, dar nu uita, iar dacă vei cădea, ridică-te și mergi mai departe și nu dă nimănui satisfacția să te vadă la pământ!

15. (Viața) Nu te întreabă dacă vei putea trăi într-un alt loc sau dacă ești pregătit să renunți la visele tale și la drumul ales atunci când îți schimbă brusc direcția de mers și te smulge din locul în care sufletul tău se simte acasă.

Cărțile Irinei Binder pot fi găsite în orice librărie din Republica Moldova.

Redactor: Gasnaş Xenia

Related Posts

Leave a Reply