Internațional Noutăți

Tinerii din Franța vor primi câte 500 de euro pentru a avea acces la produse culturale

Tinerii de 18 ani din Franța vor primi de la stat un credit de 500 de euro, sub forma unei aplicaţii pe telefonul portabil, pentru a avea acces la produse culturale de o mare diversitate, transmite rfi.ro

Prin respectivul “passe culturel” (sau abonamen cultural), tinerii îşi vor putea cumpăra cărţi şi muzică, avea acces la filme, diverse spectacole sau competiţii sportive, ba chiar şi la restaurant.

Ministra culturii, Françoise Nyssen, constată că termenul “cultură”, în accepţia tinerilor, nu are acelaşi conţinut precum în accepţia specialiştilor sau a oamenilor de cultură. Din punctul de vedere al tinerilor sfera divertismentului se suprapune cu cea a culturii. Ei consideră, de exmplu, că se află într-o logică de iniţiere culturală atunci cînd fac un stagiu de gastronomie sau se duc la un parc de distracţii precum Disney sau Asterix. Tot cultură înseamnă pentru ei a merge la un meci de fotbal sau la un spectacol de hip-hop, a merge într-o călătorie în Spania sau a practica jocurile video.

Credit foto: AFP/Archives

Related Posts

Leave a Reply