Noutăți

Bookfest mută capitala culturii scrise românești la Chișinău. Peste 50 de edituri vor participa la Salonul Internațional de Carte Bookfest Chișinău

Peste 50 de edituri din R. Moldova și România vor participa la Salonul Internațional de Carte Bookfest Chișinău, care se va desfășura în perioada 29 august-2 septembrie la Centrul Internațional de Expoziții ”Moldexpo” din capitală, relatează Moldpres.

Editurile vor expune peste 50 de mii de volume, reunite în  circa 60 de standuri individuale.

În cadrul unei conferințe de presă de astăzi, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc a menționat că Salonul Internațional de Carte Bookfest Chișinău a devenit un eveniment remarcabil. ”Parteneriatul cu Institutul Cultural Român și cu Institutul ”Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni a făcut posibil la Chișinău acest extraordinar eveniment, iar succesul de care s-a bucurat ne aduce anul acesta deja la cea de-a treia ediție”, a subliniat Monica Babuc.

Potrivit oficialului, la ediția precedentă au participat peste 50 de mii de vizitatori.

De asemenea, în cadrul Salonului  Internațional de Carte Bookfest Chișinău vor avea loc mai multe lansări și expoziții de carte, întâlniri și sesiuni de autografe cu scriitori și oameni de cultură, jocuri intelectuale și interactive, lecturi în aer liber, saloane muzicale, cenacluri literare. Tot aici va fi lansată Campania ”Salvează lumea donând o carte”. Inaugurarea Salonului Internațional de Carte Bookfest Chișinău va avea loc miercuri, 29 august.

Bookfest este cel mai important salon de carte din România și singurul eveniment al industriei editoriale care a reușit să capete o dimensiune internațională marcantă, ajuns anul acesta la ediția a XIII-a. Începând din 2012, Bookfest s-a extins și în alte orașe din România – Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Tîrgu Mureș, Brașov – având și două ediții speciale de Crăciun la București. În 2018, salonul a fost organizat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, invitatul de onoare fiind Statele Unite al Americii. La edițiile internaționale anterioare țările invitate au fost: Spania, Ungaria, Franța, țările de limbă germană (Germania, Austria, Elveția), Polonia, Cehia, Israel și Suedia.

Programul evenimentelor poate fi urmărit pe pagina oficială www.bookfest.ro 

Related Posts

Leave a Reply