Noutăți

A fost inaugurat Salonul Internațional de Carte Bookfest Chișinău

La Centrul Internațional de Expoziții ”Moldexpo” din capitală a fost inaugurată astăzi cea de-a treia ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest Chișinău, care se va desfășura în perioada 29 august-2 septembrie, relatează MOLDPRES.

Prezent la eveniment, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, a  accentuat că Salonul Internațional de Carte Bookfest Chișinău este o adevărată sărbătoare a cărții de limbă română, care se desfășoară în ajunul Sărbătorii Limba Noastră cea Română și în prag de începutul noului an școlar. Oficialul i-a dorit viață lungă acestui eveniment remarcabil, care constituie o nouă treaptă în dezvoltarea noastră.

Președintele Uniunii  Editorilor din Moldova, Gheorghe Prini, a menționat că la eveniment participă peste 50 de edituri din R. Moldova și România, care au expus peste 50 mii de volume, reunite în circa 60 de standuri individuale. ”Ne bucurăm că Bookfest a fost un vis care a devenit realitate. Acesta este cel de-al doilea mare târg de carte din spațiul românesc, care reunește cele mai importante edituri din R. Moldova și România”, a subliniat Gheorghe Prini.

În cadrul Salonului Internațional de Carte Bookfest Chișinău vor avea loc mai multe lansări și expoziții de carte, întâlniri și sesiuni de autografe cu scriitori și oameni de cultură, jocuri intelectuale și interactive, lecturi în aer liber, saloane muzicale, cenacluri literare. Tot aici va fi lansată Campania ”Salvează lumea donând o carte”.

Bookfest este cel mai important salon de carte din România și singurul eveniment al industriei editoriale care a reușit să capete o dimensiune internațională marcantă, ajuns anul acesta la ediția a XIII-a. Începând din 2012, Bookfest s-a extins și în alte orașe din România – Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Tîrgu Mureș, Brașov – având și două ediții speciale de Crăciun la București. În 2018, salonul a fost organizat sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, invitatul de onoare fiind Statele Unite al Americii. La edițiile internaționale anterioare țările invitate au fost: Spania, Ungaria, Franța, țările de limbă germană (Germania, Austria, Elveția), Polonia, Cehia, Israel și Suedia.

Programul evenimentelor poate fi urmărit pe pagina oficială www.bookfest.ro 

sursa foto moldpres.md

Related Posts

Leave a Reply