Cultural Noutăți

Chişinău. Lansarea filmului românesc „Între chin și amin”, primul film artistic inspirat din realitatea reeducării prin tortură de la Pitești

La Chişinău se anunţă lansarea filmului românesc „Între chin și amin”. O istorie cutremurătoare din istoria modernă. Primul film artistic inspirat din realitatea reeducării prin tortură de la Pitești.

Un film de Toma Enache, cunoscut publicului pentru spectacolele de teatru și pentru filmul „Nu sunt faimos, dar sunt aromân”. Într-o țară în care puțini torționari au ajuns în fața justiției iar temuții „securiști” de dinainte de 1989 s-au „evaporat”, filmul „Între Chin și Amin” ne ajută să nu uităm de cutremurătoarele torturi de care au fost capabili românii față de români în anii de coșmar de la începutul regimului comunist din România.

Lansarea va avea loc în data de 17 Noiembrie la Cinema Odeon, strada M. Eminescu 55. Orele de difuzare: 12:00 şi 15:00. Preţul unui bilet este de 150 MDL. Biletele se găsesc pe site-ul iticket.md. La lansare vor fi prezenţi regizorul filmului şi câţiva actori. Fondurile acumulate din vânzarea de bilete sunt pentru Proiectul „Adoptă un Copil”, proiect ce susţine copiii talentati din familii vulnerabile, sprijinit de Compania Trigor AVD.

Related Posts

Leave a Reply