Lansări de carte Noutăți

Lansare de carte. “Lumina unei priviri” de Sergiu Botezatu și Gutiera Prodan

Iubitorii de frumos sunt invitați la o revelație poetică, “înaripată de polifonia culorilor”, în cadrul lansării de carte “LUMINA UNEI PRIVIRI” a poetului Sergiu Botezatu și pictoriței Gutiera Prodan. Evenimentul va avea loc în data de 16 martie la Biblioteca Publică ”Onisifor Ghibu” (str. Nicolae Iorga 21, Chișinău). 

”Referitor la cuprinsul dat care a îngemănat poezia şi pictura, trebuie să remarcăm că ele traduc o dispoziţie a Soarelui, a Vitalităţii, a Speranţei, frumoasă tentaţie de a incita miraculosul, de a-l provoca şi de a pune, astfel, în evidenţa superioritatea liricii-color. Tehnicile preferate de aceşti doi autori (doar aşa şi este!) sunt nişte colaje dintr-o realitate detaşată care mimează ingenuitatea, tonalitatea lirică cu inflexiuni colore”, menționeaza criticul literar Vitalie Raileanu în cronica sa la carte.

Cartea “Lumina unei priviri” este un îndemn să deschidem larg ochii pentru poezie și pictură, să fim mereu înfometați de hrana spirituală, or poezia și pictura ne alimentează spiritul.

Urmăriți pagina evenimentului aici.

Related Posts

Leave a Reply