Divers Noutăți

Bibliothon – ceremonia de celebrare a rezultatelor obținute de 16 biblioteci în cadrul proiectului național „Împreună pentru comunitate”

 Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova, în parteneriat cu Biblioteca Națională a Republicii Moldova, a organizat ieri la Chişinău un Bibliothon – ceremonia de celebrare a rezultatelor obținute de 16 biblioteci în cadrul proiectului național „Împreună pentru comunitate”, implementat cu suportul Programului “Novateca”, informează MOLDPRES.

Evenimentul a avut loc la Biblioteca Municipală “B. P. Hasdeu” din capitală.

Solicitată de agenţie, coordonatorul de proiect Alexandra Ianeţ a menţionat că în mai 2017 Programul “Novateca” a lansat un program de granturi de dezvoltare comunitară, la care au participat bibliotecari şi organizaţii neguvernamentale. Unul dintre cele patru proiecte a fost câştigat de către Asociaţia Bibliotecarilor din Moldova şi Biblioteca Naţională.

Potrivit sursei citate, în cadrul acestui proiect Asociaţia Bibliotecarilor din Moldova lucrează cu biblioteci care provin din comunităţi cu minorităţi etnice, iar Biblioteca Naţională – cu biblioteci raionale. „Scopul concursului a fost de a dezvolta competenţele de elaborare şi implementare a proiectelor, designul şi managementul acestora”.

Proiectul va continua până în luna mai. Totodată, va fi creat un curs on-line de design şi management al proiectelor, care va fi pus la dispoziţie pentru toată comunitatea de bibliotecari. Acesta va fi administrat de Asociaţia Bibliotecarilor din R. Moldova şi Biblioteca Naţională.

Related Posts

Leave a Reply