Noutăți

Seara poetică la Librăria din Centru cu participarea lui Valeriu Loghin și a invitaților săi

Joi, 17 mai, la ora 18.15, cu ocazia apariției volumului Studii caligrafice primare și alte mimoze (colecția Rotonda), va avea loc o Seară poetică la Librăria din Centru cu participarea lui Valeriu Loghin și a invitaților săi:

Marcela Benea
Grigore Chiper
Igor Guzun
Irina Nechit
Nicolae Popa

„După 20 de ani de absența de pe piața literară, Valeriu Loghin vine cu acest imens volum de poeme. E darea de seamă în fața colegilor optzeciști pentru liniștea de aproape un sfert de veac și o completare cu un nume omis din antologiile Portret de grup și Portret de grup. După 20 de ani.” (Gheorghe Erizanu)

Valeriu LOGHIN s-a născut pe 8 iunie 1960 la Strășeni. A studiat la Universitatea Tehnică din Chișinău și la Institutul de Ingineri Fizicieni din Moscova, unde și-a susținut și teza de doctor habilitat în fizică și matematică, în 1985. Între 1985 și 1990 a efectuat cercetări la Institutul de Fizică Aplicată al Academiei de Științe din Moldova. Din 1990 până în 1992 a colaborat la revista de popularizare a științei Sigma din Chișinău. Între 1992 și 2005 a activat în diverse organizații non-guvernamentale. În 2005 s-a stabilit cu traiul la Paris.
În 1997 a publicat volumul de poeme Hoinar între cuvinte.

Cărțile Cartier pot fi procurate online pe shop.cartier.md

Related Posts

Leave a Reply