Divers Noutăți

Republica Moldova participă la Salonul Internaţional de Invenţii şi Inovaţii “Traian Vuia”, Timișoara

La Salonul Internaţional de Invenţii şi Inovaţii “Traian Vuia”, care se desfăşoară în perioada 13 – 15 iunie la Casa Tineretului din Timişoara îşi expun creaţiile ştiinţifice trei sute de participanţi din 10 ţări, care abordează 22 de domenii de activitate. Sunt participanți din Republica Moldova, Rusia, Belarus, Muntenegru, Serbia, Croaţia Ungaia, Turcia şi China. Sunt prezente, de asemenea, 22 de universităţi, 31 de institute de cercetări şi 30 de unităţi comerciale, persoane fizice.

“Sunt 22 de domenii, pe care ‘le-am copiat’ după modelul Salonului de la Geneva. Sunt diverse, cele mai multe pe agricultură, horticultură, zootehnie, medicină veterinară, dar şi pe IT, electronică, motoare, îmbrăcăminte, securitate, instalaţii, medicină, construcţii, informatică, protecţia mediului, optică, publicitate, jocuri, paramedicină”, a declarat pentru AGERPRES Remi Rădulescu.

Prima ediţie a Salonului de Invenţii şi Inovaţii de la Timişoara a avut 150 de participanţi, acum sunt 300, în timp ce alţii 150 nu au mai putut fi primiţi, pentru că au depăşit data limită de înscriere.

Organizatorii evenimentului spun că nu ţin foarte mult la cantitate, ci urmăresc să aibă cât mai multe produse funcţionale, prototipuri, produse comerciale.

Sursa foto aici

Related Posts

Leave a Reply