Noutăți

40 de bibliotecari de la Biblioteca Municipală  ”B. P. Hasdeu” din Chișinău au fost instruiți la București

Biblioteca Metropolitană București a organizat, în perioada 22-29 iulie, un program de formare profesională pentru 40 de bibliotecari de la Biblioteca Municipală  ”B. P. Hasdeu” din Chișinău, informează MOLDPRES.

Vizita delegației din R. Moldova s-a desfășurat în cadrul proiectului ”100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România”, realizat de biblioteca bucureșteană în Anul Centenarului Marii Uniri.

Invitații au beneficiat de sesiuni profesionale şi ateliere practice susţinute de către bibliotecarii de la Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB), precum şi de reprezentanţi ai partenerilor BMB. De asemenea, delegația din Republica Moldova a vizitat mai multe filiale ale Bibliotecii Metropolitane, dar și diverse instituţii din capitala României. Este vorba de Primăria municipiului București, Parlamentul României, Clubul Sportiv Municipal Bucureşti, Muzeul Național al Literaturii Române, Muzeul Național al Țăranului Român, Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti” și Muzeul municipiului București.

Proiectul ”100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România” își propune crearea unui spaţiu de întâlnire şi interacţiune profesională între bibliotecari menit să stimuleze schimbul de informații, împărtășirea de experiențe și bune practici, precum și validarea de soluții și proiecte inovatoare pentru comunitate, propuse și implementate de biblioteci, la nivel local, național, dar şi internațional.

Related Posts

Leave a Reply