Noutăți

Biblioteca Națională și Consiliul Britanic Ucraina au inaugurat un centru de studiere a limbii engleze

La Biblioteca Națională a Republicii Moldova (BNRM) a fost deschis astăzi un centru de resurse pentru toți cei care învață limba engleză, relatează MOLDPRES.

Centrul de studiere a limbii engleze a fost inaugurat în urma semnării un acord trilateral de cooperare semnat în aceeași zi între Consiliul Britanic Ucraina, Asociația Obștească a Metodiștilor în Elaborarea Trainingurilor Aplicate (META) și BNRM.

La eveniment au participat Ambasadorul Marii Britanii în R. Moldova, Lucy Joyce, șeful cabinetului ministrului Educației, Culturii și Cercetării, Gheorghe Postică, bibliotecari, profesori, elevi și studenți.

Elena Pintilei, a menționat că Centrul va fi dotat cu resurse printate și digitale, care vor permite funcționarea eficientă și organizarea unei game largi de activități pentru elevi, studenți, cadre didactice, menite să promoveze limba engleză pentru o varietate de public. De asemenea, se vor desfășura diferite ateliere de lucru și evenimente dedicate dezvoltării profesionale a profesorilor de limba engleză, precum și cluburi de discuții cu vorbitori nativi, cluburi de carte, vizionări de filme în engleză, etc., pentru elevi și studenți.

În prima zi, în cadrul Centrului au avut loc două ateliere pentru profesorii de limba engleză, precum și pentru elevi și studenți.

Sursa foto: moldpres.md

Related Posts

Leave a Reply