Cultural Divers Noutăți

6 martie, Noaptea cărților deschise: program prelungit, premiul Om de cuvânt 2020. Cărțile Cartier se vor vinde la jumătate de preț

Pe 6 martie în Librăriile Cartier va avea loc Noaptea Cărților Deschise. Cărțile Cartier se vor vinde la jumătate de preț în Librăria din Centru de pe bdul Ștefan cel Mare nr.126 și în Librăria din Hol de pe str.București nr.68.

Organizatorii anunţă că librăriile vor avea un program prelungit: de la ora 9.00 până la ora 23.30, iar în librării vor fi prezenţi şi autori Cartier pentru autografe, recomandări. Programul va conţine o serie de evenimente, precum:  O seară de poezie de dragoste – sub genericul: (s)ex libris Cartier, Topul cititorilor Cartier: cele mai bune 25 de cărți în 25 de ani ai Editurii Cartier (5 domenii: literatură română, literatură străină, carte de istorie, carte de referință & albume, carte pentru copii), 25 de premii pentru participanții la top.

Totodată în cadrul evenimentului se va decerna Premiului Om de Cuvânt 2019. Omul de Cuvânt 2019 va fi ales din cei cinci finaliști în seara de vineri, 6 martie, la Librăria din Centru, dintre următorii nominalizaţi:

Vitalie Ciobanu, scriitor
Nina Corcinschi, critic literar
Dumitru Crudu, scriitor
Victoria Cușnir, jurnalistă radio
Andrei Ţurcanu, critic literar și poet

Amintim că pe parcursul anilor laureații Om de cuvânt: Vladimir Beșleagă (2013), Maria Șleahtițchi (2014), Lucia Țurcanu (2015), Dorin Recean (2016), Eugen Lungu (2017), Mariana Jitari (2018), Vasile Romanciuc (2020).

Related Posts

Leave a Reply