În Anul Centenarului, editurile Știinta, Prut și Epigraf de la Chișinău anunță pentru LIBREX apariții editoriale de excepție
Iașul va găzdui în curând Târgul de Carte LIBREX, care se va desfășura în ansamblul urbanistic Palas Mall în perioada 9-13 mai. Cea de a 26-a ediție are ca temă generală „Spațiul literar, Timpul istoric și Memoria inimii”.
La eveniment vor participa peste o sută de edituri din țară și străinătate. Republica Moldova va fi reprezentată de editurile Știința, Epigraf și Prut cu o ofertă inedită, dedicată în special Anului Centenarului.
Editura Prut Internațional și-a început activitatea prin publicarea materialelor didactice – manuale și auxiliare școlare -, ulterior dezvoltând nișa cărților pentru copii și adolescenți. În prezent, este cunoscută ca editură pentru copii. Colecțiile sale cuprind volume de poezie și proză, povești, cărți de colorat, cărți interactive, enciclopedii, atlase tematice. O colecție importantă, care se completează anual, este Biblioteca pentru toți copiii, cuprinzând opere din literatura română și universală. Redactor-șef și coordonator al redacției „Carte pentru copii” este scriitorul Vasile Romanciuc.
Editura Știința a fost înființată în ianuarie 1959, în cadrul Academiei de Științe a Moldovei, în scopul valorificării editoriale și propagării cercetărilor științifice ale savanților din republică.
Domenii prioritare: carte științifică și de popularizare; enciclopedii, dicționare; ecologie, dezvoltare durabilă; sociologie, studii culturale; management; cultură; istorie; critică și istorie literară; literatură clasică și contemporană, traduceri; manuale și auxiliare didactice.
Colecții: ”Lumea vegetală și lumea animală a Moldovei” , ”Management ecologic”, ”Academica”, ”Personalități notorii”, ”Strategia schimbării”, Liantul social; ”DȘ – Dicționare școlare”; Colecții literare: ”Moștenire” (valorificarea moștenirii clasicilor literaturii române, inclusiv a literaților basarabeni (B.P. Hasdeu, Alexe Mateevici, Petre Ștefănucă, Dumitru C. Moruzi, Gheorghe V. Madan, Leon Donici, Ion Buzdugan); colecțiile de antologii Literatura din Basarabia în secolul XX și XXI.
Editura Epigraf, înfiinţată în 1998 la Chişinău, s-a impus pe piaţa românească prin cărţile editate în domeniile enciclopedic, economic, politic şi ştiinţifico-cognitiv. Are o bogată colecţie de carte pentru copii, dicţionare, materiale didactice şi metodice. A tradus şi a publicat titluri ale unor autori consacraţi în Europa şi în SUA, activitatea editurii şi accentul deosebit pe care îl pune pe calitate fiind premiate în cadrul expoziţiilor de carte.