Lansări de carte Noutăți

Noi lansări la Biblioteca Națională a Republicii Moldova. „Poveștile bunicului Alexandru”, de Alexandru Plăcintă și cartea „Povești din țara copiilor fericiți” de Petre Crăciun

Două cărţi pentru copii se lansează mâine la Biblioteca Națională a Republicii Moldova. Şi anume cartea „Poveștile bunicului Alexandru” semnată de Alexandru Plăcintă și cartea „Povești din țara copiilor fericiți” semnată de Petre Crăciun.

Alexandru Plăcintă s-a născut la 7 mai 1951 în s. Semeni, raionul Ungheni. După absolvirea Universității de Stat din Chișinău, a îmbinat munca pedagogică cu studierea bazelor picturii și desenului artistic. Este autorul cărților: „Dragostea și bunătatea schimbă lumea”, „Răsunet neîntrerupt”, „Soarele ne e prieten”, „În brațele universului”, „Colorează, ghicește, citește”, „Povești” și altele. Al. Plăcintă este și pictor cu un stil individual bine conturat. Multe din cărțile sale sunt ilustrare chiar de autor.

Petre Crăciun este un scriitor de literatură pentru copii, jurnalist, autor de filme documentare; este membru al Uniunii Scriitorilor din România, director al portalului Literatură Copii. S-a născut la 29 august 1962 în Giurgiu, județul Giurgiu. A urmat cursurile Universității din București, Facultatea Istorie-Filosofie, apoi studii postuniversitare, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. Este autorul volumelor pentru copii: „Taina ghemului de ață”, „Basme”, „Fetița din Floare”, „Cruciada pisicilor”, „Basme” etc.

Evenimentul va avea loc la 3 mai 2018, ora 15.00, Sala de conferințe „Alexe Rău”.

Related Posts

Leave a Reply