La Biblioteca Naţională va fi inaugurată expoziția cu genericul ”Cu limba noastră cea frumoasă noi am crescut și creștem…”
O expoziție cu genericul ”Cu limba noastră cea frumoasă noi am crescut și creștem…”, intitulată după un vers de Dumitru Matcovschi, va fi vernisată luni, 13 august, la ora 15.00, la Biblioteca Națională, informează MOLDPRES.
Expoziția cuprinde peste 130 de lucrări: manuale, dicționare și alte cărți pentru studierea limbii române. Printre exponate sunt și ediții rare, precum ”Gramatica daco-romană” de Joannis Alexi, editată în 1826 la Viena, Austria, ”Metodă nouă de scriere și citire pentru cursul clasei I” de Ion Creangă apărută la Iași în 1868 ș.a. Expoziția va fi deschisă până la 23 septembrie.
La Muzeul Național de Artă al Moldovei, poate fi vizionată, până la 9 septembrie, expoziția itinerantă cu genericul ”Crucea, de la comunitate la comuniune. 100 de cruci la 100 de ani”, la care și-au etalat lucrările peste 40 de artiști plastici din România și Republica Moldova. Potrivit directorului instituției, Tudor Zbârnea, expoziția prezintă lucrări de artă contemporană cu tematică explicit sau implicit religioasă, dar și obiecte folosite în practica religioasă (icoane, cruci, pristolnice). Aceeași instituție găzduiește, până la 26 august, expoziția de fotografii ”Revedere” de Zaharia Cușnir. Tot aici poate fi vizionată expoziția permanentă ”Artă Universală” (pictură, artă, sculptură decorativă”).
Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală își așteaptă vizitatorii la expoziția permanentă ”Natura. Omul. Cultura”. Expoziția a fost realizată în anii 1988-1994, după concepţia elaborată de grupul de muzeografi, condus de Mihai Ursu şi a proiectului de design, elaborat de Lev Burman. Expoziţia are o suprafaţă de 2000 metri pătrați și reflectă problema globală a interacţiunii dintre Om şi Natură în baza experienţei locale.