Noutăți

Igor Guzun și Zina Zen și-au lansat zilele acestea cărțile la București

Doi scriitori originari din Republica Moldova, Igor Guzun și Zina Zen, și-au lansat zilele acestea cărțile la București, în cadrul unui eveniment găzduit de Clubul Țăranului. Este vorba de volumul de proză „Bine” de Igor Guzun şi de placheta de versuri „Labirint” de Zina Zen, informează MOLDPRES.

Lansarea dublă a cărților ”Bine” și ”Labirint” a fost considerată de către un post de radio din București drept unul dintre cele mai interesante evenimente culturale, care s-au produs pe 1 februarie în capitala României. Evenimentul a reunit prieteni, scriitori și editori, actori și artiști, diplomați și alți pasionați de cărți, care împreună au împărtășit bucuria că s-au regăsit în cartea de proză scurtă a lui Igor Guzun și în cea de poezie a Zinei Zen.

Printre vorbitori s-au numărat Odilia Roșianu, redactor-șef al revistei on-line „Literatura de azi”, diplomatul Valeriu Turea, realizatoarea portalului Bunătate.ro, Ioana Revnic, muzicianul Marcel Lazăr, creatoarea genții cu carte „Bookletta”, Rusanda Cojocaru și scriitorul Vasile Ernu. Iar atmosfera de prietenie și căldură a fost asigurată și de evoluția în scenă a artistelor Natalia Barbu și Dara și a actorilor Delia Ioana Nartea și Ion Bechet.

Solicitat de MOLDPRES, unul dintre protagoniştii evenimentului, Igor Guzun, a menţionat că „Labirint” de Zina Zen „este o carte de poezie cu emoţii şi stări, împletite, aşa cum este viaţa noastră, ca un labirint, din care putem găsi ieşirea împreună”.

Pe site-ul personal Igor Guzun menționează: “Cartea „BINE” de Igor Guzun este o carte despre oameni și obiecte, despre dragoste și acasă, iar acestea împreună îți dau o stare de bine. Cartea povestește că binele există, chiar dacă uneori nu se vede.

Este o carte de dăruit oamenilor dragi de sărbători: de Crăciun, de Paște și de Paștele Blajinilor, în loc de căni și farfurii. Și, probabil, în toate celelalte zile ale anului în care există o ocazie potrivită.

Cartea conține 69 de texte scurte, scrise în același registru consacrat al autorului de nostalgie amestecată cu ironie despre oameni apropiați, obiecte emoționante, amintiri și poze. Cartea „BINE” conține și 8 cărți poștale, care pot fi rupte și trimise oriunde în lume, ca semne de dragoste și atenție”

Sursa foto: Facebook/www.themoment.ro

Related Posts

Leave a Reply