Cartea de la Bibliotecă Noutăți

Mariana Jitari e Om de Cuvânt 2018, premiu acordat de Librăriile Cartier

Mariana Jitari e Om de Cuvânt 2018, premiu acordat de Librăriile Cartier.

Potrivit organizatorilor, “juriul este format din 5 persoane din cadrul echipei Cartier. Nu poate fi influențat. E foarte subiectiv. E onest. Fiecare membru al juriului propune un candidat”.

Pentru 2018 au fost nominalizați:

Vasile Botnaru, jurnalist

Mircea V.Ciobanu, scriitor

Alexandru Corduneanu, poet

Dumitru Crudu, scriitor

Mariana Jitari, profesoară

Cei 5 nominalizați au fost punctați de la 5 la 1 de către fiecare membru al juriului. Punctajul se face individual, fără consultări cu ceilalți membri. După calcule matematice, făcute de președintele juriului Em.Galaicu-Păun, Premiul Om de cuvânt 2018 i-a revenit Marianei Jitari, profesoară de limba și literatura română, Liceul „Spiru Haret” din Chișinău.

Directorul Liceul Teoretic „Spiru Haret”, Victor Ambroci menționează că premiul a fost oferit aseară de Librăriile Cartier, în cadrul Nopţii Cărţilor Deschise, pentru „demnitatea discursului critic, edificator al unei lumi a valorilor, pentru ţinuta elevată a cuvântului rostit, rostuitor de adevăruri artistice, pentru prezenţa de spirit, dar şi pentru prezenţa sa fizică la acţiunile culturale ale Librăriilor Cartier”.

Premiul se acordă o singură dată unui om de cuvânt. Care se ține de cuvânt, care promovează cărțile, care participă la evenimentele Librăriilor Cartier în calitate de invitat sau oaspete, cumpără cărți din Librăriile Cartier, știe ce cărți cumpără, știe greutatea cuvântului, știe când, cum și unde să-l spună, adaugă Gheorghe Erizanu pe blogul său.

Mariana Jitari e Om de Cuvânt 2018, premiu acordat de Librăriile Cartier. Alături de Vladimir Beșleagă (2013), Maria Șleahtițchi (2014), Lucia Țurcanu (2015), Dorin Recean (2016) și Eugen Lungu (2017).

Sursa poza: Facebook/Victor Ambroci

Related Posts

Leave a Reply