Autori din Republica Moldova Cartea pentru copii Noutăți

(Audio) Ghiozdanul zburător. Nicolae Popa. Editura Arc

Nicolae Popa s-a născut în satul Buda, raionul Călărași. A studiat la Universitatea de Stat din Moldova, secția de jurnalism iar ma apoi la Institutul de Literatură din Moscova⁠.

Membru al Uniunii Scriitorilor din România și Republica Moldova. Autor al romanelor „Cubul de zahăr” (1991, 2005 Ed. Cartier); „Avionul mirosea a peşte”, 2008, (Ed. ARC). Prezent în antologiile „1001 poezii româneşti” de L. Ulici, „Cele mai bune povestiri ale anului” de D.S.Boierescu, “Portret de grup”, „proza.ro”, “”Literatura din Basarabia”, “Scriitori pe Calea Regală”.

Astăzi vă prezentăm o carte destinată copiilor de 9-12 ani. 

Microromanul, sau povestirea „Ghiozdanul zburător” este o istorie captivantă, care evocă aventurile unei eleve din clasa a VI-a, Dorina, care într-o dimineaţă, spre bucuria ei, nu mai este nevoită să-şi ducă în spate Ghiozdanul-Bolovanul, ci, printr-un miracol a unui bun vrăjitor, ce-i strecoară în buzunarul de la geantă o cărţulie magică, ajunge la şcoală zburând cu… ghiozdanul, de aici se declanşează o serie de peripeţii hazlii, în care, la un moment dat, este implicată toată şcoala, în frunte cu directorul ei, poreclit Domnul Pardon.

Despre „Ghiozdanul zburător” spune că i-a fost inspirat de fiica dumnealui, pe când era elevă şi în fiecare dimineaţă repeta: „of, ghiozdanul-bolovanul”.

Ascultați și varianta audio

Impresiile copiilor despre carte le puteți citi și aici. 

Related Posts

Leave a Reply