Cultural Noutăți

Festivalul Filmului Francofon, noutățile cinematografiei franceze la Centrul Cultural Odeon

Organizat de Alianța Franceză din Moldova, Festivalul Filmului Francofon va avea loc în perioada 19-25 martie la Chișinău, în cadrul Centrului cultural Odeon.

Acest Festival, care se află la cea de-a șaptesprezecea ediție, este foarte așteptat de publicul local. Fiind o frumoasă ocazie pentru a descoperi noutățile cinematografiei franceze sau francofone cu toată bogăția și diversitatea sa. Programul complex al festivalului nu va lăsa pe nimeni indiferent: comedie muzicală sau romantică, dramă, film biografic, film de animație… vor fi filme pentru orice public, orice vârstă, francofoni sau nu, toate filmele fiind subtitrate în română sau rusă.

 Unsprezece filme recente pot fi descoperite – sau redescoperite cu ocazia unei seri de retrospectivă a filmului clasic francez al anilor 60 – în perioada 19-25 martie la Chișinău și Tiraspol, dar și în orașele din întreaga țară, începând cu vara 2018 grație parteneriatului cu Cronograf Tur, aceasta fiind una dintre inovațiile acestei ediții.

« Happy End », Redutabil, Lumina dinăuntru, Amant dublu, Umbrelele din Cherbourg, Pierrot nebunul, Tamara, « Bird People », Aya din Yopougon, Jappeloup: unsprezece filme care te vor face să râzi, să zâmbești, să gândești, să plângi aducând un omagiu emoționant cântăreței Dalida la deschiderea Festivalului. Intrare liberă.Programul integral, zilele, orarul, locațiile, regizorii, actorii cât și rezumatul fiecărui film le găsiți în rubrica evenimente, pe pagina de Facebook sau în broșura Festivalului.

Related Posts

Leave a Reply