Noutăți

Tamara Șchiopu va lansa în curând o carte de rețete vegetariene și de post

Tamara Șchiopu, nutriționistă, promotoarea produselor ecologice, va lansa în curând o carte de rețete vegetariene și de post cu titlu “Un an la fermă”. Evenimentul va avea loc pe 01 Aprilie la Târgul de Post VEGAN SHOW care se va desfășura la Artico între orele 10:00-16:00.

” În această primăvară Vă vom delecta cu cărți autohtone de rețete, bune și foarte bune.
De la simple la sofisticate. De la minut, la zile lungi. De la copii, la musafiri. De la străbunei, la strănepoți. De la străvechi, la neo…
Dar toate scrise prin multă muncă, încercări și cu multă pasiune” spune autoarea despre carte și eveniment.

„Tradiționalul și modernul merg mână în mână”. Deși nu sunt rețete tradiționale, ingredientele sunt locale, cu excepția unor mirodenii și fructe tropicale pentru deserturi. Iar combinațiile propuse sunt cele mai potrivite pentru anotimpurile în care sunt înscrise. Nu încercați să pregătiți o rețetă de vară în plină iarnă. Și căutați produsele de bază la piața țărănească, acolo veți descoperi multe surprize gastronomice.

În rest, printre texte, sfaturi și rețete am încercat să croiesc o cărărușă între anotimpul de afară, pământul de sub picioare, brațele care îl muncesc și mâncarea de pe masă. Mâncarea fără o asemenea cărărușă se transformă în umplutură, în calorii oarbe, și nu poate fi o delectare. Iar agricultura fără gastronomie devine o simplă industrie.

Fiecare imagine din această carte vorbește cât o mie de cuvinte despre frumusețea Naturii la o fermă eco, dar și despre un stil de viață moderat și simplu în afara oraşelor moderne. Și poate prin această lectură ne vom întoarce cu fața mai spre fermieri și spre soțiile lor, și mai spre vatra de unde am pornit” a mai adăugat Tamara Șchiopu pe profilul personal. Pagina evenimentului o puteți urmări aici.

Sursa foto: Tamara Șchiopu.

Related Posts

Leave a Reply