Cultural Noutăți

Olga Slastihina a inaugurat o expoziţie personală de artă decorativă la Biblioteca Naţională

O expoziţie personală de artă decorativă cu genericul „Chipul femeii” a Olgăi Slastihina a fost vernisată ieri în cadrul Salonului de artă al Bibliotecii Naţionale, informează MOLDPRES.

Expoziţia cuprinde 24 de lucrări cu chipuri de femei în tehnică mixtă şi 22 de bijuterii (coliere), confecţionate manual din pietricele naturale.

Svetlana Miron, şefa secţiei Colecţie de Artă şi Hărţi a instituţiei, a menţionat că Olga Slastihina este pasionată de arta decorativă aplicată: confecţionează icoane în tehnică batic, brodate cu mărgele şi cu fir auriu. Potrivit Svetlanei Miron, vernisajul a decurs într-o atmosferă inedită, lejeră, de dialog, în care Olga Slastihina, în calitate de ghid al lucrărilor sale a răspuns la întrebările vizitatorilor.

Olga Slastihina este arhitect de profesie, a fost cadru didactic la Universitatea Tehnică a Moldovei şi colaborator ştiinţific în secţia etnografie şi artă a Academiei de Ştiinţe a Moldovei. A avut expoziţii personale la Chişinău, Moscova, Sankt Petersburg şi în alte oraşe din R. Moldova şi Federaţia Rusă.

Expoziţia va fi deschisă până la 30 martie.

Related Posts

Leave a Reply