Cultural Noutăți

Au început Zilele Bibliotecii Naţionale pentru Copii „Ion Creangă”. Lansări de carte, concursuri şi întâlniri cu scriitorii

Mai multe acțiuni culturale vor avea loc în cadrul „Zilelor Bibliotecii Naţionale pentru Copii „Ion Creangă”, care se vor desfășura în perioada 19-25 noiembrie la Chișinău, informează Moldpres

Solicitat de agenție, directorul adjunct al instituției, Eugenia Bejan, a menționat că manifestările respective au drept scop promovarea serviciilor oferite de bibliotecă, atragerea noilor beneficiari prin diverse activităţi. Programul va cuprinde:

Miercuri, 21 noiembrie, la ora 14.00, la bibliotecă va fi lansată cartea „Oglinzile Cetății: Dialoguri de ieri și de azi (Iași – Chișinău)” de Nicolae Busuioc. La eveniment vor participa mai multe personalități cu care a dialogat autorul volumului: acad. Mihai Cimpoi, scriitorii Spiridon Vangheli, Arcadie Suceveanu, Nicolae Dabija, Vasile Romanciuc, Claudia Partole, Eugen Lungu, Iurie Colesnic ș.a.

Joi, 22 noiembrie, biblioteca organizează întâlniri cu scriitorii Ion Muscalu (Iași) la Liceul „Prometeu-Prim” și Marcela Mardare (Chișinău) la Școala Primară nr. 83 „Grigore Vieru”, iar vineri, la ora 10.00, la bibliotecă va fi lansat un nou „Abecedar” semnat de poetul Vasile Romanciuc.

Duminică, 25 noiembrie, la ora 11.00, se va desfășura Gala celor mai buni cititori, la care vor fi premiați laureații Concursului pentru titlul „Cititor-Model”, ediția a XIII-a, organizat în colaborare cu Fondul Copiilor din Republica Moldova. Premianții vor avea parte de premii bănești și seturi de carte.

Pe parcursul săptămânii vor avea loc activități în cadrul programelor și serviciilor permanente, oferite de bibliotecă: programele de promovare a lecturii „Hai să citim o carte”, „Se caută un personaj”, atelierul de creare a poveștilor digitale „Tablet-Picii creează povești”, Clubul de Robotică, atelierul de programare pentru copii și părinți „Biblio CodeLab”, programul „ABC-ul bunelor maniere”. În același timp, bibliotecarii vor avea posibilitatea să participe la training-ul „Ora poveștilor în format modern” și la mini-conferința „Târgul ideilor de succes”.

Sursa foto: Moldpres

Related Posts

Leave a Reply