Cultural Divers Internațional Noutăți

Volumul „6 povești cu draci” de Igor Bergler a primit trofeul pentru „Cea mai râvnită carte a târgului”, stabilit prin votul publicului la Târgul Internaţional Gaudeamus. Au fost premiate şi alte edituri din Republica Moldova

S-a încheiat ediţia aniversară a Târgului Internaţional GAUDEAMUS. Peste 900 de lansări, prezentări de carte și dezbateri, susținute de cei mai cunoscuți scriitori români ai momentului, au făcut din ediția numărul 25 a celui mai îndrăgit târg de carte din România, centrul de atracție al vieții culturale a Capitalei, potrivit comunicatului de presă Radio România.

Cei peste 125.000 de vizitatori au trecut pragul Pavilionului Central din Bucureşti. Tema centrală a ediției a fost România Centenar, ilustrată prin intermediul unui stand care a găzduit o colecție de câteva sute de volume dedicate acestui moment istoric și prin circa 50 de evenimente. Standul România Centenar a fost organizat de Primăria Municipiului București prin Muzeul Național al Literaturii Române și Muzeul Municipiului București, iar preşedintele de onoare al Târgului a fost acad. Ioan-Aurel Pop.

Premiile ediţiei 2018 a târgului au fost:

-Trofeele GAUDEAMUS, ai căror câştigători au fost stabiliţi prin Votul Publicului, au fost acordate Editurilor Humanitas (locul 1), Polirom (locul 2) şi Nemira (locul 3).

Trofeul pentru „Cea mai râvnită carte a târgului”, stabilit tot prin Votul Publicului, a revenit Editurii Litera, pentru volumul „6 povești cu draci” de Igor Bergler.

-Trofeele Presei pe secţiunile TV, publicaţii print, online și agenții de presă au fost câştigate de: postul Pro TV, publicația Dilema Veche, Mediafax şi Agenția Națională de Presă Agerpres. Trofeul pentru secţiunea radio nu a fost acordat. Posturile Radio România, cel mai frecvent indicate drept surse de informaţii despre eveniment, nu au intrat în această competiţie, dat fiind statutul de organizator al instituţiei.

-Premiul de Excelenţă, în valoare de 10.000 lei, oferit de către Radio România, a fost decernat în acest an, în premieră, mai multor edituri, „pentru admirabila lor activitate editorială naţională, în anul Centenarului Marii Uniri” (motivația juriului). Editurile premiate cu acest prilej au fost: Prut, Ştiinţa, Arc (din Chișinău), Cartier (din Chişinău), Şcoala Ardeleană (din Cluj) şi Casa Cărţii de Ştiinţă (din Cluj).

-Premiul Educaţia a revenit Academiei de Studii Economice din Bucureşti, în semn de apreciere pentru constanţa şi pentru standardele înalte la care Academia s-a prezentat şi în acest an la
Gaudeamus.

-Pentru traducere dintr-o limbă străină în limba română, doamnei Vali Florescu pentru volumul Femei cu bărbaţi de Richard Ford.

Related Posts

Leave a Reply