Cultural Noutăți

Dan Puric revine la Chişinău. Actorul şi regizorul român este invitatul special al seratei culturale „Întâlnirile TVR MOLDOVA”

Actorul şi regizorul român DAN PURIC este invitatul special al seratei culturale „Întâlnirile TVR MOLDOVA” din data de 26 noiembrie 2018. Evenimentul, moderat de Alexandru Grecu, va începe la ora 19:30, la Teatrul Național „Satiricus I. L. Caragiale”. 

Considerat un magician al cuvintelor, Dan Puric va vorbi despre sufletul românesc şi despre valoarea incontestabilă a poporului român, despre experienţele care au avut cel mai mare impact asupra personalităţii sale, despre căutările în artă, care l-au determinat să inventeze un nou limbaj pe scenă, despre drama care l-a apropiat cel mai mult de Dumnezeu.

Într-un interviu, Dan Puric spunea: „Am fost întotdeauna un om echilibrat şi dacă ar fi să o iau de la început tot pe drumul acesta aş merge”.

Dan Puric a promovat, în calitatea sa de regizor, un spectacol de teatru total, o sinteză a artelor dansului, costumului și mimicii. Spectacolele sale – Toujours l’amour, Made in Romania, Costumele, Don Quijote – au fost reprezentate în mai multe țări. În film, a jucat rolul principal în coproducția româno-sârbă Broken Youth, iar spectacolele sale de pantomimă au fost transmise de televiziunile BBC Belfast Royal College, 3SAT Frankfurt și RTL Luxemburg. A mai jucat în filme pentru televiziunea publică din Lausanne, Elveția.

În program:
• Interviu realizat de Alexandru Grecu
• Dialog direct cu publicul
• Şedinţă foto şi sesiune de autografe

Proiectul „Întâlnirile TVR MOLDOVA” presupune o serie de evenimente culturale, în cadrul cărora personalități de referință ale culturii spațiului românesc vin în fața publicului de la Chișinău pentru a purta discuţii de suflet. Printre invitații speciali ai proiectului au fost actrițele Maia Morgenstern și Stela Popescu, managerul de teatru Constantin Chiriac, artiştii Dida Drăgan, Ştefan Bănică, Nicu Alifantis, Fuego, Vasile Şeicaru, Paula Seling, Grigore Leşe, Sofia Vicoveanca.
Accesul la eveniment este gratuit, iar intrarea este posibilă în baza unei programări prealabile la numerele de telefon (022) 20 28 90 sau 069 482 271. Sau accesaţi pagina evenimentului aici.

Related Posts

Leave a Reply