Cartea pentru adolescenți Cartea pentru copii Cărți premiate Noutăți

3 cărţi de Carlos Ruiz Zafón pe care să le cauţi în librării şi biblioteci

Carlos Ruiz Zafón s-a născut la Barcelona în 1964. A lucrat în publicitate şi a colaborat la reviste prestigioase, precum La Vanguardia sau El País. A trăit câţiva ani în Los Angeles, unde a scris scenarii de film. Şi-a început cariera literară în 1993 cu o carte pentru copii, Prinţul din negură (Polirom, 2011, 2015, 2017), pentru care i s-a decernat Premio Edebé. Este autorul a șapte romane, printre care La Sombra Del Viento („Umbra vântului”), un best-seller vândut în peste 10 milioane de exemplare. Operele sale au fost traduse în 35 de limbi și a primit numeroase premii internaționale. Romanul El Juego Del Ángel („Jocul îngerului”) a beneficiat de un tiraj inițial record, de un milion de exemplare.

Noi vă propunem 3 romane din perioada de debut al scriitorului, care merită citite atât de adulţi căt şi de adolescenţi.

Marina

O fermecătoare fantezie gotică, în care Barcelona cea misterioasă îşi spune poveştile trecutului şi devine teritoriul unor aventuri ciudate pentru o adolescentă plecată în căutarea cunoaşterii.În Barcelona de la sfârşitul anilor ’70 se naşte prietenia stranie dintre Oscar Drai, un adolescent pasionat de mister şi aventură şi tânăra Marina, care locuieşte cu tatăl său, pictorul German, într-un mic castel enigmatic. Din câte află Oscar, cei doi ascund secrete de familie dintre cele mai întunecate, în care se amestecă imaginea unei fabrici de proteze ortopedice, cadavre readuse la viaţă, monştri şi poveşti de dragoste neobişnuite.

Prinţul din negură

Europa anului 1943 e bântuită de spectrul războiului, iar familia Carver se hotărăşte să se instaleze într-un orăşel de pe coasta Atlanticului. O pisică neagră şi un orologiu ce măsoară timpul în mod bizar sunt doar primele semne ale unei enigme care se va adânci cu fiecare clipă. Noua locuinţă ascunde un secret greu de imaginat. Lucruri stranii încep să se petreacă, iar în aer pare că pluteşte încă spiritul lui Jacob, fiul proprietarilor dinainte, despre care se crede că a murit înecat. Cu ajutorul prietenului lor Roland, Max şi Alicia Carver încearcă să limpezească împrejurările acestei morţi misterioase. Statui fermecate, vise ciudate, apariţii înfricoşătoare, o colecţie de filme neobişnuite şi un vapor misterios îi vor conduce pe tineri către un personaj cu puteri supranaturale: Prinţul din negură, o creatură infernală, întoarsă din trecut pentru a lichida o datorie mai veche.

Luminile din septembrie

Într-un orăşel de coastă al Normandiei, unde zvonurile umblă în voie şi brutăria ţine loc de ziar local, până şi copiii cunosc povestea luminilor ce plutesc pe ape, lângă ţărm, în zilele lui septembrie. Irene, adolescenta venită de la Paris, o află şi ea repede, dar are şi cumplita ocazie de a vedea şi de a simţi cum povestea prinde contur. În Luminile din septembrie se amestecă umbre diabolice şi răzbunătoare, automate ce par jucării, dar nu-s, diafane poveşti de dragoste adolescentină şi evanescente peisaje marine. Totul într-o lume ce-şi trăieşte ultimele clipe de linişte în 1937, înainte de dezlănţuirea războiului.

Sursa foto aici

Related Posts

Leave a Reply