Cultural Divers Noutăți Recomandările cititorilor

Cititorul anului 2018. Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” organizează etapa finală a Concursului de lectură Bătălia cărţilor

Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” organizează etapa finală a Concursului de lectură Bătălia cărţilor, ediția IV-a realizat în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” din Cluj.Concursul are drept scop stimularea lecturii şi promovarea literaturii în rândul copiilor şi adolescenţilor, care s-a desfăşurat în perioada martie-octombrie 2018, anunţă organizatorii în comunicat.

Înregistrarea s-a făcut în toate filialele bibliotecii, prin completarea unui dosar de participare. Pentru a intra în finală, participanții au avut de citit o listă de 10 cărţi recomandate şi de întocmit fişe de lectură pentru fiecare titlu.

Finala concursului va avea loc la Biblioteca Centrală a BM „B.P. Hasdeu” (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 148) pentru cele două categorii de vârstă:
• Sâmbătă, 8 decembrie, ora 12.00 – segmentul adolescenţi (15-18 ani);
• Duminică, 9 decembrie, ora 12.00 – segmentul copii (11-14 ani).

Evenimentul va cuprinde câteva etape, în cadrul căruia concurenții finaliști vor pleda pentru Convinge-mă să citesc!, susținând cartea preferată din lista recomandată şi vor răspunde la întrebări, adresate de juriu, format din bibliotecari, profesori şi oameni de cultură, dar şi de public. Participantul care va prezenta mai argumentat cea mai interesantă carte, din punctul lui de vedere şi va răspunde cel mai bine la întrebări va deveni Cititorul anului 2018. Juriul va mai acorda premii pentru Cea mai bună fişă de lectură, Cea mai bună fişă de lectură pentru cartea anului, Cea mai bună pledoarie pentru cartea preferată, iar toţi finaliştii vor primi diplome de participare.

Citeşte şi articolul:

Lista cărților pentru copii (10-14 ani) din concursul de lectură Bătălia Cărților

Related Posts

Leave a Reply