Cartea pentru adolescenți Cartea pentru copii Cultural Noutăți

Aproape 1.300 de elevi şi profesori de pe ambele maluri ale Prutului s-au înscris la festivalul de book-trailere Boovie. În concurs cărţile Tatianei Ţîbuleac şi Lilianei Corobca, scriitoare din Republica Moldova

Aproape 1.300 de elevi şi profesori din România, dar şi din Republica Moldova s-au înscris la cea de-a patra ediţie a Festivalului de book-trailere Boovie. 

Potrivit organizatorilor, numărul participanților din acest an este dublu faţă de aşteptări, astfel că Boovie devine cel mai mare concurs extraşcolar din România. „Festivalul concurs de book-trailere Boovie a depăşit anul acesta cele mai mari aşteptări. Datorită numărului mare de înscrieri, Boovie a devenit, în momentul de faţă, cea mai mare manifestare educaţională din ţară care se desfăşoară într-o singură etapă. S-au înscris aproape 1.300 de persoane, 1.050 de elevi şi 125 de profesori, în total 111 echipe, dintre care 68 la liceu şi 38 la gimnaziu şi cinci la cea de a treia secţiune, Boovie Plus. 

Avem echipe din două ţări, din România şi Republica Moldova, în total 76 de şcoli din 45 de localităţi şi 26 de judeţe. Suntem copleşiţi de numărul mare de elevi dornici să citească şi să-şi exploreze toate abilităţile, nu doar pe cele de lecturare conştientă, ci şi pe cele artistice şi tehnice”, a declarat, pentru Agerpres, iniţiatorul acestui concurs, profesoara de limba română Carmen Ion.

Vineri, în urma tragerilor la sorţi, fiecare echipă care s-a înscris în concurs a aflat ce carte va avea de lecturat. Până în luna mai, elevii vor trebui să facă un trailer, adică să realizeze un scenariu după carte, să selecteze secvenţele reprezentative şi să interpreteze nişte roluri. De asemenea, tot elevii vor trebui să aleagă muzica sau să creeze propria muzică, să monteze şi să editeze filmările, pentru a livra un produs finit de o calitate cât mai bună.

Organizatorii şi-au propus prin intermediul acestui concurs să susţină cititul, iar anul acesta în concurs au intrat doar cărţi din literatura română sau ale unor scriitori români, festivalul fiind dedicat Centenarului Marii Uniri.

„Ideea principală a concursului este aceea de a susţine cititul. Având în vedere Centenarul, pentru ediţia din acest an am propus cărţi doar din literatura română sau aparţinând scriitorilor care sunt români, deşi poate nu locuiesc în România”, a spus Carmen Ion.

Pentru că numărul celor înscrişi în concurs a depăşit cu mult aşteptările, organizatorii caută voluntari care să se implice în buna desfăşurare a festivalului, dar şi sponsori.

Festivalul Boovie a luat naştere în urmă cu patru ani, din dorinţa de a-i apropia pe elevi de cărţi şi de a-i motiva să citească iar rezultat a fost unul neaşteptat, astfel că anul acesta, între 17 şi 19 mai, la Focşani sunt aşteptaţi aproape 1.300 de elevi şi profesori.

Rubrică susţinută de magazinul online www.comenzi.md

Redactor: Angela Barbaiani

Related Posts

Leave a Reply