Noutăți Noutăți editoriale

Noutate editorială. Basarabia: Populația. Istoria. Cultura de Ștefan Ciobanu. Editura Știința

La Editura Știința apare o nouă carte consacrată Centenarului Marii Uniri de la 1918. Ştefan Ciobanu. Basarabia: Populația. Istoria. Cultura

Scrisă într-o limbă de circulaţie internaţională, limba franceză, şi publicată în 1941 în colecţia „Studii şi cercetări” a Academiei Române, lucrarea lui Ştefan Ciobanu nu a mai apărut şi în limba română din cauza evenimentelor politice ce au urmat anului 1944. Tradusă abia în 1992, cartea a fost tipărită într-o primă ediţie românească la Î. E.P. Ştiinţa în acelaşi an.

Ediţia de faţă preia conţinutul tipărit acum 25 de ani, cu unele excepţii: a fost eliminată anexa „Documentele Independenţei”, adăugată o secţiune de iconografie cu referinţă la personalitatea autorului cărţii şi schimbată coperta, lucrarea fiind inclusă în colecţia „Pagini despre Basarabia”.

Elaborată de un om de ştiinţă în baza documentelor româneşti, dar şi a unei bogate bibliografii ruseşti dedicate Basarabiei, cartea oferă cititorului o istorie condensată a acestei provincii, punând în balanţă adevărul istoric şi abuzul politic comis la 28 iunie 1940.

Colecţia “Pagini despre Basarabia”
Ediție îngrijită de Cornel I. Scafeș.
Traducere din limba franceză de Alexandrina Grigorescu.
172 p., monocromie, format 130 x200 mm, broşat,
ISBN 978-9975-85-106-0, Editura Știința, 2018.

Cartea poate fi găsită în rețelele librăriilor Pro Noi, Cartea S.A. și Librarius din toată țara.

Related Posts

Leave a Reply