Cartea pentru copii Noutăți

3 cărți pentru copii despre Univers scrise de renumitul cosmolog Stephen Hawking. Editura Humanitas

Stephen Hawking a fost un fizician englez, teoretician al originii universului și unul dintre cei mai mari cosmologi contemporani, profesor la catedra de matematică de la Universitatea Cambridge. A scris o serie de cărți devenite bestselleruri în scurt timp de la apariție. Inclusiv seria pentru copii, avându-l pe George drept personaj principal, pasionat de știință, trecând prin aventuri fantastice atât pe Pământ, cât și în spațiu. 

1. George si Big Bangul. Senzații tari cuantice și aventuri galactice însoțite de informații fascinante despre Univers. Editura Humanitas, 2016

La Marele Accelerator de Hadroni, impresionantul accelerator de particule construit în anii din urmă la granița dintre Elveția și Franța, este pe cale să înceapă unul dintre cele mai importante experimente științifice din istorie. Savanți veniți din toate colțurile lumii sunt pregătiți de explorarea primelor momente ale Universului, în încercarea de a capata informații despre Big Bang, explozia inițiala din care provin toate.

Însa experimentul este pus în pericol de o organizație secretă, care intenționează să împiedice orice progres al științei. George și Annie, îndrăgiții eroi ale acestei serii pentru copii și tineri, sunt absorbiți în vâltoarea unor noi aventuri care-ți îngheață sângele în vine… În cursa lor contra cronometru pentru a dejuca planurile acelei organizații malefice, ei depășesc granițele galaxiei noastre, ba chiar și granițele Universului vizibil, ajungând să exploreze planul lumii cuantice. Alături le este, ca de obicei, Cosmos, cel mai performant calculator din lume, care le oferă ajutor și informații atunci când au nevoie.

Cartea conține câteva dintre cele mai recente teorii științifice cu privire la călătoria în timp și la Big Bang, precum și diverse eseuri speciale, aparținând unora dintre cei mai mari oameni de știința din lume (printre aceștia, desigur, se număra și Stephen Hawking). Maniera de prezentare, sub forma de narațiune, este atractivă și pe înțelesul tinerilor, diverse ilustrații punctând de fiecare dată noile informații oferite cititorului.

În finalul cărții există chiar și o bandă desenată ce prezintă, succint, o desfașurare în sens invers a evoluției Universului, începând din prezent și încheindu-se în momentul Big Bangului.

Volumul include 32 de pagini cu fotografii color ce înfățișează imagini autentice din spațiul cosmic.

2. George și luna albastră, Editura Humanitas, 2017

George și luna albastră vă invită alături de eroii ei într-o călătorie fantastică spre una dintre lunile lui Jupiter. George și Annie se alătura unui program spațial pentru astronauți și se pregătesc din greu într-o tabăra de antrenament pentru zborurile interplanetare.

Realitatea nu este însă nici pe departe ceea ce pare la prima vedere: cei doi descoperă ca pe Pământ și în Cosmos se petrec lucruri ciudate, află ca au loc misiuni spațiale misterioase și își dau seama ca antrenamentul la care sunt supuși devine pe zi ce trece mai înspăimântător.

3. George și cheia secretă a universului, Editura Humanitas, 2017

Vă invităm să faceți o călătorie prin întinderile nemărginite ale spațiului extraterestru și, în toiul unei aventuri fantastice, să descoperiți misterele fizicii și universului împreună cu George, cu noii lui prieteni – omul de știință Eric și fiica sa Annie – și cu superinteligentul calculator Cosmos, care îi poate transporta oriunde și îi poate aduce înapoi, scoțându-i chiar și dintr-o gaură neagră. Sau nu-i poate scoate din așa ceva? Și cine oare o fi vrând să puna mâna pe Cosmos? Aceasta carte amuzantă și foarte bogată în informații, vă oferă ocazia să zburdați nestingheriți prin spațiu, timp și univers.

Cărțile pot fi cumpărate de pe www.elefant.md 

Related Posts

Leave a Reply