Cartea pentru adolescenți Divers Noutăți

Concursul de lectură ”Bătălia cărților” și-a desemnat câștigătorii

Cea de-a IV-a ediție a concursului de lectură „Bătălia cărților”, care s-a desfășurat în perioada martie-octombrie curent, organizat de Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu” din capitală în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Octavian Goga” din Cluj, România, și-a desemnat astăzi câștigătorii pe segmentul adolescenți,  informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, directorul bibliotecii ”B. P. Hasdeu”, Mariana Harjevschi a menționat că scopul concursului este de a stimula lectura în rândul copiilor şi adolescenţilor, de a promova cărţile de valoare destinate celor două categorii de vârstă: copii (11-14 ani) și adolescenți (14-18 ani).

 

Criticul literar Maria Pilchin, membră a juriului, a afirmat că pentru etapa finală au fost selectați 15 concurenți. ”Pe lângă faptul că au prezentat câte un discurs bine argumentat, copiii au demonstrat că pot improviza și au răspuns corect la toate întrebările. Totodată, am observat că ei sunt sensibili la anumite valori general-umane, precum ar fi viața, dragostea ș.a.”, a  subliniat Maria Pilchin.

În  urma deliberărilor, Diana Vrabie, elevă la Liceul Teoretic  ”Gaudeamus”, cititoare la Filiala ”Transilvania” a fost desemnată ”Cititorul anului 2018”, iar cartea anului, care a acumulat cele mai multe puncte este cea intitulată  ”Zid după zid” de David Levithan. Premiul pentru cea mai bună pledoarie a fost obținut de  Valeria Toporeț (Liceul Teoretic ”Nicolae Iorga”, Biblioteca Centrului Academic Internațional ”Mihai Eminescu”), iar premiul pentru cea mai bună fișă completată – Nicoleta Talmazan de la același liceu și aceeași bibliotecă.  Cu premiul pentru cea mai bună  fișă de lectură pentru cartea anului 2018 s-a ales Victor Luca, elev la Liceul Teoretic ”Ion Creangă” din Chișinău.

Concursul de lectură ”Bătălia cărților” a fost inițiat în anul 2015.

Related Posts

Leave a Reply