„Cartea care ne uneşte – din Basarabia, cu drag”, campanie lansată de TVR MOLDOVA. Editura ŞTIINŢA donează 40 de titluri de carte
„Ştiinta”, cea mai veche editură din Republica Moldova, se alătură campaniei „Cartea care ne uneşte–din Basarabia, cu drag”, lansată de TVR MOLDOVA. Misiunea de onoare a acestei edituri a fost, întotdeauna, promovarea limbii, culturii şi istoriei neamului românesc. Cele 40 de cărţi oferite de „Ştiinţa” vor fi prezentate în două biblioteci importante din Bucureşti, transmite tvrmoldova.md
Cu o activitate prodigioasă, de peste 60 de ani, Editura Ştiinţa a avut un rol-cheie în Basarabia – să scoată cât mai multe titluri de calitate care să promoveze limba română. Recent, a tipărit şi o lucrare dedicată Marii Unirii. „Cartea care merită în acest sens să atraga atenţia cititorului este „Basarabia în actul marii uniri de la 1918”. O carte album sau noi îi mai spunem o carte-film în care filmul evenimentelor se succede la formarea Sfatului Ţării, încă de la revoluţia din februarie, revoluţia din 1917 şi până Unirea Basarabiei, actul pe care l-au votat membrii sfatului ţării”, spune Mircea Ciobanu, redactorul-şef al editurii.
Pe standurile din Bucureşti va ajunge şi o colecţie de amintiri despre cele mai importante personalităţi ale Basarabiei. „Noi am încercat să surprindem destinele unor oameni de cultură de aici din Basarabia. În cazul de faţă chiar este o colecţie pur basarabeană. Nicolae Costenco – poetul care a preferat să vină aici în 1940 în Basarabia şi după care ruşii l-au trimis la urşii albi, Spiridon Vangheli, Vasile, Vasilache sau Mihail Munteanu”.
Standurile de carte ale campaniei TVR MOLDOVA „Cartea care ne uneşte–din Basarabia, cu drag” vor fi prezentate pe întâi decembrie, de Ziua Naţională a României, la Biblioteca Metropolitană „Mihail Sadoveanu” din Bucureşti şi pe 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naţionale, la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” din capitala României.