A fost lansată bibliografia „Speranţa şi destinul unui cronicar. Nicolae Roibu – prozator şi publicist”
Bibliografia „Speranţa şi destinul unui cronicar. Nicolae Roibu – prozator şi publicist” a fost lansată la Biblioteca Naţională a R. Moldova, comunică MOLDPRES.
În bibliografie sunt incluse toate publicațiile protagonistului în revistele „Moldova”, „Femeia Moldovei”, „Limba Română”, „Viața Basarabiei: serie nouă”, în ziarele „Tinerimea Moldovei”, „Literatura și arta”, “Timpul”, „Moldova Suverană”, la Agenţia Informaţională de Stat MOLDPRES etc. Biobibliografia conține 5291 de descrieri bibliografice, 441 de reportaje arhivate, 43 de titluri de emisiuni literare incluse în „Fonoteca de Aur a Radioului Național”.
Nicolae Roibu este autorul mai multor cărţi, supranumit de critici literari „cronicar al vieţii culturale, cu sensibilitate şi receptivitate de seismograf”, „ultimul cronicar al secolului trecut şi cel dintâi al mileniului trei”. Membru al Uniunii Jurnaliştilor din R. Moldova, al Uniunii Scriitorilor din R. Moldova, precum şi din România.
Este deţinătorul mai multor premii şi diplome de merit, decorat cu Ordinul „Gloria Muncii”. În calitate de reporter MOLDPRES, de către Ministerul Culturii a fost desemnat laureat al Premiului „Gheorghe Cincilei” în domeniul promovării culturii în mass-media. Scriind despre cultură, Nicolae Roibu a întocmit un Calendar Cultural al ţării, unde înregistrează toate evenimentele marcante din domeniu, inclusiv zilele de naştere ale personalităţilor notorii.