Cultural Lansări de carte Noutăți

Premieră la Chișinău. Lansarea filmului “Marea Unire – România, la 100 de ani” și albumul „România. Evoluţie”

Premiera documentarului jurnalistic “Marea Unire – România, la 100 de ani”, realizat de Agenţia Naţională de Presă a României AGERPRES, a avut loc ieri seară la Centrul Cultural „Odeon” din Chişinău, informează MOLDPRES.

Evenimentul a fost organizat de Ambasada României în R. Moldova,  Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău, Agenţia Naţională de Presă AGERPRES şi Agenţia Informaţională de Stat „MOLDPRES”.

Potrivit organizatorilor, „Marea Unire – România, la 100 de ani”, documentarul video produs de AGERPRES, este o invitaţie la o călătorie emoţionantă şi captivantă, trăită şi nu doar povestită de oameni pentru care România înseamnă şi o colecţie de momente istorice importante în naşterea acestui stat. AGERPRES a mers pe urmele celor care au înfăptuit Unirea: în Basarabia, Bucovina de Nord şi Transilvania, iar urmaşii celor care au pus umărul la reîntregirea ţării deschid culisele celui mai important moment istoric.

Filmul „Marea Unire – România, la 100 de ani” are o durată de o oră şi 20 de minute şi este o producţie AGERPRES. Regia este semnată de Marilena Stănescu, Mihuț Nastasache şi Sergiu Olteanu.

Tot aici a fost vernisată expoziţia „România. Evoluţie” şi albumul cu acelaşi titlu, realizate de AGERPRES.

Fondată în 1889, AGERPRES este Agenția Națională de Presă a României. Aceasta are rolul de a oferi informaţii echilibrate, cu caracter imparțial şi de a fi principala sursă de informare pentru cetătenii şi instituțiile din țară, dar şi cea mai importantă sursă de ştiri despre România, în exterior. Din 1921, agenția a avut o transmisie neîntreruptă de știri și informație.

Related Posts

Leave a Reply