Cultural Noutăți

A fost inaugurat Festivalul Internațional de Muzică ,,Mărțișor – 2018”

În seara zilei de 1 martie, la Chișinău a avut loc inaugurarea Festivalului Internaţional de Muzică ,,Mărţişor”, ajuns la cea de-a 52-a ediție. Evenimentul a avut loc în cadrul spectacolului muzical-coregrafic, cu genericul „Mărțișorul e iubire”, la care au fost prezenți Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, potrivit comunicatului transmis de Minister

În cadrul spectacolului inaugural, pe scena Palatului Naţional ,,Nicolae Sulac” au evoluat Valentina Naforniță, Mariana Bulicanu, Inna Novac, Geta Burlacu, Cornelia și Marcel Ștefăneț, Dumitru Mîțu, Viorica și Mihai Agafița, Igor Țurcanu, Andrei Jilihovschi, Alexandra Conunova, Corul de Bărbați „Mdzlevari” (Georgia), Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, Jazz Orchestra AMTAP, formația „Brio Sonores”, Marcos Ayala (Argentina) ș.a.

Festivalul Internațional de Muzică ,,Mărţişor – 2018” se desfășoară în perioada 1-10 martie și conține un program divers și bogat în spectacole care vor fi organizate atât la Chișinău, cât și pe întreg teritoriul țării. În total, la această ediție vor avea loc 28 de spectacole în Chișinău și 26 – în diverse localități din republică. Printre muzicienii care vor evolua în cadrul Festivalului se regăsesc nume de rezonanță din 13 state.

Related Posts

Leave a Reply