Noutăți

Viitorul Europei, în centrul celei de-a 39-a ediţii a Salonului de Carte de la Paris. Şaizeci de autori de pe bătrânul Continent vor ilustra diversitatea patrimoniului literar european

Cel mai important eveniment literar din Franța, Salonul de Carte de la Paris (Livre Paris), a ales Europa invitat de onoare al celei de-a 39-a ediţii, care se va desfăşura între 15 şi 18 martie 2019. 

Şaizeci de autori de pe bătrânul Continent, între care italianul Erri de Luca, spaniolul Javier Cercas şi austriacul Robert Menasse, vor ilustra diversitatea patrimoniului literar european şi, având în vedere că este an electoral (alegerile europene vor avea loc la sfârşitul lunii mai), vor discuta despre viitorul Europei, relatează AFP, citată de Agerpres.

Este pentru prima dată de la crearea Salonului Cărţii de la Paris, în 1981, când un continent se află în centrul evenimentului mai degrabă decât o singură ţară.

„Acest proiect inedit evidenţiază dinamismul pieţei editoriale europene. Publicul poate merge de la o descoperire la alta, dar, de asemenea, chiar prin ochii autorilor, să se confrunte cu problemele politice şi sociale care animă continentul nostru”, a declarat directorul salonului, Sebastien Fresneau, în cadrul unei conferințe de presă.

Printre ţările invitate de pe scena europeană se numără Germania, Belgia, Grecia, Ungaria, Italia, Kosovo, Luxemburg, Olanda, Polonia, România, Rusia, Slovenia şi Ucraina.

Însă deschiderea către lume nu se va limita la Europa. Sultanatul Oman va avea statut de invitat special, iar capitala slovacă Bratislava va fi oraş invitat de onoare.

Quebec va permite vizitatorilor să descopere 40 de autori ai acestei provincii canadiene, între care Christophe Bernard, laureat al premiului librăriilor din Quebec în 2018, şi poeta amerindiană Joséphine Bacon.

Aproximativ 3.900 de autori sunt anunţi să participe pentru a se întâlni cu cititorii şi pentru a da autografe.

Rubrică susţinută de magazinul online www.comenzi.md

Redactor: Angela Barbaiani

Related Posts

Leave a Reply