Cultural Divers Noutăți

Polonia, tot mai prezentă în viaţa culturală din oraş. O nouă expoziție-eveniment cu genericul „Centenarul redobândirii independenței Poloniei, 1918-2018” a fost inaugurată la Biblioteca Naţională a Moldovei

O nouă expoziție-eveniment cu genericul „Centenarul redobândirii independenței Poloniei, 1918-2018” a fost inaugurată la Biblioteca Naţională a Moldovei, transmite moldpres.md 

Evenimentul a făcut parte din programul Conferinței științifice internaționale „Relațiile polono-moldovenești la centenarul redobândirii independenței de către Polonia”, organizată în aceeași zi de către Ambasada Republicii Polone la Chișinău și Muzeul Național de Istorie a Moldovei.

Directorul instituției, Elena Pintilei, a menționat că expoziția cuprinde peste 200 de cărți, albume din colecția Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, care reflectă trecutul istoric, actualitatea politică și diplomația acestei țări.

Prezent la eveniment, Ambasadorul Republicii Polone la Chișinău, Bartlomiej Zdaniuk, a mulțumit instituției-gazdă pentru inaugurarea acestei expoziții. „Faptul că la Biblioteca Națională este inaugurată o asemenea expoziție demonstrează că Polonia este apreciată în țara Dvs. Pentru noi este o onoare. Faptul că la Chișinău se desfășoară o conferință științifică dedicată Poloniei, că în oraș este o stradă ce poartă numele lui Lech Kaczynski, dovedește că avem o țară prietenă. Vrem să vă asigurăm că vă iubim și noi și vom merge împreună înainte”

Sursa Foto: moldpres.md

Related Posts

Leave a Reply