Cartea de la Bibliotecă Cartea pentru copii Cultural Noutăți

Cele mai frumoase cărți din România. Ediția 2018. Patru dintre ele sunt cărți ale Editurii Cartier din Republica Moldova

Cele mai frumoase cărți din România. Anul acesta au fost înscrise în concurs 150 de cărți concepute, publicate sau tipărite în România și Republica Moldova în ultimul an. Dintre acestea, 33 de titluri au fost desemnate finaliste și doar 13 vor fi premiate în cadrul vernisajului din noiembrie.

Cărțile finaliste vor face parte dintr-o expoziție itinerantă în țară și în străinătate și, de asemenea, vor reprezenta România în competiția internațională de design de carte Best Book Design from All Over the World, care va avea loc la Leipzig în perioada 21-24 martie 2019. Patru dintre ele sunt cărți ale Editurii Cartier din Republica Moldova, transmite reprezentantul editurii Gheorghe Erizanu

 

 

Emil Brumaru.„ Eu, îngerul jongler”. Poeme alese de Radu Vancu (Cartier de colecție nr. 12, Editura Cartier, 2017)

Ooooo poveste de iubire, de Victoria Pătrașcu. Ilustrații de Veronica Neacșu. Editura Cartier, 2017

Catrina și Marele Domn-Somn, de Alina Purcaru. Ilustrații de Mihaela Paraschivu. Editura Cartier, 2017

Regele Piticuț, de Radu Vancu. Ilustrații de Irina Dobrescu. Editura Cartier, 2017

Cele mai frumoase cărți din România, unicul proiect cultural național destinat designului de carte, și-a desemnat finalistele celei de-a VII-a ediții și a anunțat o nouă categorie de premiu, Premiul Publicului.

Juriul a avut anul acesta libertatea de a stabili numărul de premii și denumirile lor. Astfel, cele 10 premii oferite sunt: premiul pentru design de serie, premiul pentru design de carte în ediție limitată, premiul pentru design de album/carte de artă, premiul pentru design editorial, premiul pentru design de carte în tiraj mare, premiul pentru design de carte de bandă desenată, premiul pentru design de carte de fotografie, premiul pentru design de carte pentru copii, premiul pentru ilustrator și mențiunea juriului pentru carte independentă.

Continuare…..

 

Related Posts

Leave a Reply