Internațional Noutăți

Limba INDONEZIANĂ va putea fi studiată la Universitatea de Stat din Moldova. A fost inaugurat Centrul de Cultură Indoneziană

La Universitatea de Stat din Moldova a fost inaugurat Centrul de Cultură Indoneziană. Centru urmează să pună la dispoziția publicului interesat și a studenților, în special de limba, istoria, obiceiurile și tot ceea ce intră sub egida cultură indoneziană. Este indiscutabil un succes, așa cum la moment, în cadrul Universității activează alte centre de cultură, printre care cel spaniol, britanic, american, francez, polonez, turc, transmit reprezentanţii usm.md.

În numele Universității de Stat din Moldova, rectorul, prof. univ. Gheorghe Ciocanu a adresat cele mai călduroase urări de bine și a exprimat gratitudinea față de poporul indonezian: „ Vom depune eforturi consolidate ca acest Centru să exteriorizeze în totalitate cel mai mare arhipelag din lume, deși evident acest lucru va fi dificil datorită multitudinii veritabile de curiozități pe care le comportă această țară. Suntem siguri că peste ani vom putea compara interesul studenților față de acest Centru, cu potențialul turistic înalt al Indoneziei, aceasta însemnând ca în Republica Moldova, și mai cu seamă, la Universitatea de Stat din Moldova să se afle un adevărat muzeu cultural indonezian, având cantități mari de informație livrată asupra obiceiurilor și valorilor specifice”.

D-ul Ambasador Amhar Azeth a remarcat că în contextul în care Guvernul Republicii Indonezia promovează în ultimii ani excelența în educație, prin acordarea studenților, spre exemplu, a burselor ,,Darmasiswa Indonesian Scholarship Program, Academic Year 2018-2019”, ,,Kemitran Negara Berkembang, Academic Year 2019-2020”, se impune necesitatea fundamentării unei colaborări bazate pe internaționalism-principiu consacrat inclusiv în Constituția indoneziană.„ Fie ca lărgirea colaborării instituţionale cu Universitatea de Stat din Moldova pentru pregătirea studenților şi pentru asigurarea transparenţei şi responsabilităţii în actul de studiu să fie un obiectiv primordial comun”, a punctat Ambasadorul.

În acest sens, pentru a consolida cooperarea educațională între universitățile indoneziene și Universitatea de Stat din Moldova a fost semnată Declarația privind instituirea Centrului de cultură indoneziană.

Related Posts

Leave a Reply