Noutăți

Mediafax: Klaus Iohannis a semnat decretul pentru instituirea anului 2019 ca Anul Cărţii în România

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul pentru instituirea anului 2019 ca Anul Cărţii în România, informează Administraţia Prezidenţială, citat de mediafax.ro. Proiectul de lege prevede lansarea unui program la nivel naţional „România citeşte”, care presupune promovarea lecturii în şcoli.

„Se instituie anul 2019 drept ”Anul cărţii. În anul Cărţii se lansează programul naţional România citeşte. Acesta se va desfăşura în cadrul unităţilor şcolare şi presupune organizarea de întâlniri săptămânale ale elevilor cu voluntari (părinţi, personalităţi publice, jurnalişti etc) care să le citească fragmente din opere literare în scopul încurajării lecturii”, se arată în proiectul legislativ.

Proiectul prevede lansarea unui program la nivel naţional „România citeşte”, care presupune promovarea lecturii în şcoli.

„Acest proiect legislativ vine în întâmpinarea necesităţii promovării lecturii printre tineri ţi instituie anul 2019 drept „Anul Cărţii”, prilej cu ocazia căruia se vor organiza evenimente culturale dedicate acestei iniţiative. Ca activitate principală, Anul Cărţii propune lansarea unui program la nivel naţional „România Citeşte”, care presupune promovarea lecturii în şcoli prin întâlniri cu scriitori, personalităţi publice, voluntari care să le citească elevilor fragmente din operele literare”, se arată în expunerea de motive a proiectului de lege.

Related Posts

Leave a Reply