Cărți premiate Internațional

Scriitorul argentinian Patricio Pron a fost distins la Madrid cu Premiul Alfaguara pentru Roman 2019

Scriitorul argentinian Patricio Pron a fost distins la Madrid cu Premiul Alfaguara pentru Roman 2019, acordat pentru cartea sa „Mańana tendremos otros nombres”.

Prestigiosul premiu literar este dotat cu suma de 175.000 de dolari şi o sculptură realizată de Martín Chirino, relatează agenția EFE, citată de Agerpres. Patricio Pron va beneficia totodată de publicarea simultană, pe întreg teritoriul de limbă spaniolă, a romanului său „Mańana tendremos otros nombres”, care va apărea în librării la 15 martie.

La actuala ediţie a Premiului Alfaguara s-au prezentat 767 de manuscrise, dintre care 313 au fost trimise din Spania, 155 din Argentina, 104 din Mexic, 93 din Columbia, 41 din SUA, 33 din Chile, 19 din Peru şi 9 din Uruguay.

Patricio Pron (născut la Rosario, în 1975) este autorul a cinci cărţi de povestiri şi şapte romane, printre care „El comienzo de la primavera”, „El espíritu de mis padres sigue subiendo en la lluvia”, „Nosotros caminamos en sueńos” şi „No derrames tus lágrimas por nadie que viva en estas calles”.

Câştigătorul din 2018 este scriitorul mexican Jorge Volpi (1968), care a fost recompensat cu Premiul Alfaguara pentru Roman pentru cartea sa „Una novela criminal”.

Printre laureaţii din anii trecuţi ai acestui premiu literar se numără scriitorul mexican Xavier Velasco, laureat al anului 2003 pentru „Diablo guardian” (Diavolul păzitor), scriitoarea columbiană Laura Restrepo, pentru romanul său „Delirio” (Delir), care a primit acest premiu în 2004 din mâinile preşedintelui juriului din acel an, Jose Saramago.

Sursa foto

Related Posts

Leave a Reply