Cultural Noutăți

Facultatea de Litere, USM, invită la Clubul de lectură universitar

Cea de a doua ediție din acest an a Clubului de lectură universitar te provoacă să descoperi temperatura la care hârtia din care sunt făcute cărțile ia foc și se mistuie.

Poate indiferența unei lumi distopice să facă abstracție de faptul că în spatele fiecărei cărți stă un om? Mai contează oare că au fost timpuri în care oamenilor nu le era frică și în care pompierii stingeau focul, nu-l provocau?Există lucruri risipite în lume, dar singurul mod în care un om de rând poate vedea nouăzeci și nouă la sută din ele este să citească o carte.
Prin ale lui 451º Fahrenheit, de Ray Bradbury te va face să regândești ideea de viitor și să cauți răspunsuri la întrebări pe care nu știai că ți le poți da.

Organizatorii invită la lectură toți studenții Universității de Stat din Moldova, dar și din afara acesteia, vineri, 30 aprilie, la ora 13:30, la un dialog interesant cu oameni ai literelor, pe link-ul https://bit.ly/2Ptlc5m.

Ray Douglas Bradbury (n. 22 august 1920 – d. 5 iunie 2012, Los Angeles, California) a fost un scriitor american de romane SF, fantasy, horror și mister. Este cel mai bine cunoscut pentru romanele 451º Fahrenheit și Cronicile marțiene. Operele sale au fost adaptate în peste 20 de filme și show-uri.

Related Posts