Divers Noutăți

Concursul național de creație literară „Orașul meu”, ediția 2021. Vedeți aici regulamentul

În scopul consemnării aniversării a 585-a de la prima atestare documentară a Chișinăului și cu prilejul Zilei Internaționale a Muzeelor se lansează Concursul național de creație literară „Orașul meu”.

La concurs pot participa toți pasionații de literatură și cultură, elevii din învățământului obligatoriu (gimnaziu, licee) și profesional tehnic (colegii, școli profesionale, centre de excelență).

Sunt 3 categorii de vârstă: 13-14 ani, 15-16 ani, 17-19 ani.

Elevii pot participa la 2 secțiuni:

  1. Proza: o schiță de 2-5 pagini, o povestire de minim 5 pagini sau un eseu de 3-5 pagini.
  2. Poezie: minim o poezie.

Fiecare particpant este liber să scrie despre orașul Chișinău sau oricare alt oraș din Republica Moldova, punându-i în valoare specificul cultural și arhiterctural, parcursul istoric, simbolurile reprezentative, personalități remarcabile și/sau alte tipuri de reflecții care ar reprezenta imaginea orașului respectiv.

Concursul se desfășoară în perioada 18 mai până-n 15 iunie 2021. Creația și formularul se transmit la adresa culturapromovarii@gmail.com. Jurizarea va avea loc în peioada 16 iunie până-n 27 iunie 2021.

Iar premierea are loc pe 01 iulie 2021. Câștigătorii vor beneficia de diplome, seturi de cărți, excursii la Muzeul de Istorie a orașului Chișinău și 5 locuri la buget la specialitățile socio-umaniste în cadrul USM.

Regulamentul integral îl găsiți pe link, poate fi accesat aici

Related Posts