Cultural Noutăți

Scriitoare din Republica Moldova participă la Festivalul Internațional Orașul și Literatura de la București

Mihaela Perciun și Tatiana Țibuleac vor participa în perioada 8-10 martie la Festivalul Internațional Orașul și Literatura de la București, potrivit site-ului oficial lofest.ro

Potrivit organizatorilor, Festivalul își propune la a treia ediție să aducă laolaltă prozatori din România și alte țări europene pentru o serie de lecturi publice și dezbateri. Festivalul este o contribuție la revigorarea prozei românești în spațiul public prin interacțiunea cu cititorii.

“Vrem să arătăm că există în literatura română un puternic filon citadin care ar trebui cunoscut și dezbătut”, susțin organizatorii.

Mihaela Perciun este o autoare din Republica Moldova, care a publicat mai multe cărți până acum. Cea mai nouă, Cenușă rece, a apărut la Editura Polirom. Mihaela Perciun actualmente este director administrativ la Radio Europa Liberă.

Tatiana Țîbuleac este din Republica Moldova și locuiește la Paris. Tatiana Țîbuleac a fost ziaristă (de presă scrisă și de televiziune) la Chișinău, scrie în limba română, iar primul ei roman – “Vara în care mama a avut ochii verzi” – a fost foarte bine primit în România. Roman tradus și în franceză.

La eveniment mai prezintă  scriitoarele; Gabriela Adameșteanu, Ana Maria Sandu, Cristina Andrei, Mara Wagner, Simona Sora, Mihaela Perciun, Lavinia Balulescu, Veronica D. Niculescu, Banciu Carmen-Francesca.

Pentru detalii urmăriți pagina Festivalului.

Related Posts

Leave a Reply