Lansări de carte Noutăți editoriale

Lansare de carte. „Sufletul Viorii, Nicolae Botgros”, de Veta Ghimpu Munteanu. Editura Pontos

Biblioteca Națională a Republicii Moldova organizează în această vineri lansarea antologiei „Sufletul Viorii, Nicolae Botgros”, apărută recent de sub tipar la editura Pontos. Concept, selectare și îngrijire de Veta Ghimpu Munteanu.

În antologie este adunată toată istoria Maestrului Nicolae Botgros: articole publicistice, interviuri din presa scrisă, radio, televiziune, poze din arhiva familiei. „Am selectat din presa vremii cele mai frumoase aprecieri, prețuiri și calificative atribuite Omului și Artistului Nicolae Botgros de către cei care-l iubesc și-l admiră”, – scrie Veta Ghimpu Munteanu. – „Nicolae Botgros este cel mai mare violonist și dirijor, …legendă vie, inegalabil, incomparabil, inconfundabil.”

Nicolae Botgros s-a născut la 25 ianuarie 1953, în satul Bădicul-Moldovenesc, Cahul. A făcut studii muzicale la Scoala de cultură „Elena Sârbu” din Soroca, Conservatorul „G. Musicescu” din Chișinău. A fost director artistic al Casei de cultură din Edineț, violonist în Orchestra „Mugurel”, în Orchestra Ansamblului de dansuri populare „Joc”. Din anul 1978 până în prezent – director artistic al Orchestrei Naționale de muzică populară „Lăutarii”.

Nicolae Botgros se numără printre puținii artiști răsplătiți pentru munca lor cât timp sunt în viață. Numele lui îl poartă Palatul de Cultură din Cahul, Colegiul de Arte din Soroca, Gimnaziul din s. Chioselia, Cantemir și Gimnaziul din s. Bădicul Moldovenesc, Cahul.

Evenimentul va avea loc la 27 aprilie 2018, ora 15.00, Sala de conferințe „ Alexe Rău” a BNRM, blocul I, str. 31 August 1989, nr. 78 „A”.

Related Posts

Leave a Reply